Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Yamaha RX-V450

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yamaha RX-V450

Witam!

Czy posiada ktos moze w/w sprzet? Zastanawiam sie nad jego zakupem, i chcialem zapytac jak sie sprawuje? Na elektrodzie pisali ze jest do bani, ale cos mi sie nie chce wierzyc ze jest tak zle (z tymi opiniami roznie bywa). Bardzo prosze o rade.

PS. na allegro stoja po okolo 1100zl.

Pozdrawiam, raven

1100 tylko? to chyba ostatnio troche stanialy;/.
    Ja mam RXV440, kupilem jakies 2 miesiace temu i jestem zadowolony . gra dobrze i ma troche wieksza moc niz mi potrzeba, ja jestem zadowolony.

Skomentuj

no wlasnie podobno seria x40 byla udana... a o tej nowej rx-vX50 slyszalem zle opinie.... i tak sie zastanawiam czy warto.. moze odslucham w jakims sklepei.. W Euro RTV facet podlaczyl i cos cicho grala.. nie wiem dlaczego.

Ktos jeszcze mial z nia do czynienia?

Skomentuj

A wlasciwie to jeszcze bardziej udane byly x30, bardziej naturalne stereo i regulatory na innych czestotliwosciach.

Skomentuj

dla mnie 440 jest spoko

mam taką i przed zakupem mocno się zastanawiałem i przeprowadziłem dużo testów, co do 450 nie mam pojęcia

Skomentuj

jak masz okazje to bierz 440 bo 450 to juz nie ten sprzet spadli troszke z jakoscia gorzej ze stereo, ogolnie gorzej wykonany, a 440 dostal wkoncu eise wiec nie ma porownania z 450 a jesli masz 1100 na amlpi to lepiej wez denona 1705, zbiera ostatnio same pozytywne opinie i napewno jest duuuzo lepszym ampli od 450

Skomentuj

wlasnie wczoraj na to wpadlem, bo zauwazylem ze denony na allegro spadly. Porownojac... denon:wiecej wyjsc i 10W mniej mocy. yamaha:mniej wyjsc, 10W wiecej. Nie wiem jak gra denon.. slyszalem tylko yamahe, wiec nie mam porownania. ale ja tez slyszalem o denonie same dobre opinie (jedyny minus - brak timera) ale to akurat przezyje.
              Ostatecznie sklaniam sie troche bardziej w stone denona. ale zobaczymy.. mam jeszcze tydzien.

pozdro

[ Dodano: 2004-10-28, 14:15 ]
              bylem wlasnie w salonie ze sprzetem. akurat byla podlaczona Yamaha rx-v450. Powiem Wam ze milo sie zaskoczylem... wcale nie brakuje jej mocy, gra bardzo ladnie! bedzie lepsza od denona do muzyki. Rozwialem tez swoje zdegustowanie faktem ze cicho gra. Po rozmowie z przedstawicielem Y. okazalo sie, ze teraz montuja jakies nowe potencjometry cyfrowe. Zeby zagrala glosno, trzeba ustawic galke na powiedzmy -10dB... ale gdy dochodzimy do 0dB okazuje sie ze mozemy wejsc na plus! i tak chyba do +20dB (czego nie bylo we wczesniejszych modelach)
              odsluchu dokonywalem na 150W kolumnach jakiejs szwedzkiej firmy ktorej nazwy nie pamietam. Fakt jest faktem gralo to ostro.
              Niestety nie bylo akurat nigdize Denona 1705. wiec nadal nie moge porownac tych 2 sprzetow. no nic.. moze gdzies go jeszcze spotkam. narazie +dla yamahy:)

pozdro.

PS. wyrazajcie opinie.

Skomentuj

Ja mam RX-V430RDS i jestem BARDZO zadowolony, do tego SB live przez SPDIF no i KX-y 3538 (najnowsze beta) + foobar i ASIO. To chyba optimum co mozna wyciągnąć z kompa na tej karcie :)

Skomentuj

wlasnie wczoraj na to wpadlem, bo zauwazylem ze denony na allegro spadly. Porownojac... denon:wiecej wyjsc i 10W mniej mocy. yamaha:mniej wyjsc, 10W wiecej. Nie wiem jak gra denon
                  to ze denon ma niej 10wat mocy na kanał nic nie znaczy. te moce i tak sa naciagane. osobiscie mam denona ale starszego i powiem ze gra bardzo ladnie. ma mieki i delikatny dzwiek. nie sypie wysokimi jak wzmaki diory czy unitry, ale jednoczesnie ma mnijszy wykop od tych wzmakow. generalnie yamaha ma bardziej ostry dzwiek. do dynamicznej muzyki jak znalazl. yamaha ma tez znacznie wiecej nastaw DSP. dla niektorych to nie ma zadnego znaczenia. wez tez pod uwage sprzet Onkyo np TX-SR501E. najpieknij wykonane klocki jakie widzialem. cale z alu i do tego ponoc nie pokonane w trybie stereo. wybor nalezy do ciebie

Skomentuj

jestem od kilku tygodni wlascicielem denona 1705 sluchalem rowniez jamahe 450 i powiem tak:
                    jesli o kino jakos yamaha bardziej brzmi ale jesli chodzi o stereo to zdecydowanie denon czyste nie podbarwione brzmienie szczegolnie jak ktos slucha w trybie direct ja swojego denona zamienie na 1905 troche wiecej mocy niz poprzednik ( ponoc tak samo brzmi jak starszy brat 1804 ktory dostal sporo wyroznien w nizszej klasie ampli jakis czas temu . za pare dni bedzie w domu denon 1905 wiec podzile sie wrazeniami

Skomentuj

musze odsluchac tego denona. oblookam tez onkyo.
                      tdrozd: czekam na opis wrazen :)

Skomentuj

ja mam rxv440 i jestem bardzo z niej zadowolony ;] moge ja z czystym sumieniem polecic... a na allegro mozna je za cene <1000zl znalesc ;]
                        pozdro

Skomentuj

dzis pdostalem 1905 denon i powiem tak:
                          barwa dzwieku praktycznie nie do odruznienia chyba ze by byly oba razem to moze wtedy
                          ale wyrazna poprawa mocy wzmacnacza co wczesniej sluchalo sie na 0 db to teraz na -5db oczywiecie nieomieskalem zajzec do srodka wlsciwie to nie widze roznic koncowka na tych samych tranzystorach ale duuuuzo wiekszy trafo wiec pewnie wieksze napiecie zasilania koncowek wiekszy radiator dodatkowe wyjscie kazdego kanalu bez wzmocniannnnnia moze sie przydac w przyszlosci np do podalczenie jakiegos monobloka (czego nie bylo w 1705)a tak poza tym jeszce nie wiem potestuje z kilka dni to sie dowiem wiecej

Skomentuj

Szwagier ma rx-v430 i jest bardzo zadowolony . Ja planuje tez kupno takiego lub 440 . Ma kolumny eltaksa ale cala chata sie trzesie . Mocy mu nie brakuje polecam .

Skomentuj

Czaruję...
                            X