Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wtyki do kabla sieciowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wtyki do kabla sieciowego

tak jak w temacie wiecie moze gdzie kupic jakies ladne i dobre wtyki do kabla sieciowego??
    wtk do gniazdka najlepiej taki jak w kablu nizej:

http://www.audio-nova.net/?go=nuclearus

a taki jak po drugiej stronie bez roznicy byle by byl ladnie wykonany

kabla mam zamiar uzyc...:

http://www.allegro.pl/item484123246_...y_3x2_5mm.html

bedzie dobry??

To nie audiostereo, tutaj ludzie używają zwykłych kabli "komputerowych".

Skomentuj

hehehe ja tez nie uzywam kabli za 1000 zl tylko za 16 za metr plus koncowki tylko pytam czy dobry bedzie ten kabelek i czy wiecie gdzie kupic takie wtyczki??

Skomentuj

Szeroki wybor wtyczk... hm TME?

Zamieszczone przez daniel69
        czy dobry bedzie ten kabelek
        a jaki ma byc :P?

Skomentuj

co ma niby dać 2 metry takiego super-hiper-kabelka kiedy w ścianie idzie 100 metrów zwykłego? kolejne voodoo
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
            ...kiedy w ścianie idzie 100 metrów zwykłego?
            ...pewnie na dodatek aluminiowego :lol:

Skomentuj

Ja bym taki kabel musiał pomacać, żeby ocenić. Ale prawdopodobnie jest dość solidny. Ekranowanie to nie jest takie całkiem voo-doo, ale przewody w ścianach ekranowane nie są, więc ja bym takiego grubego i sztywnego kabla nie chciał - ograniczona funkcjonalność. I większe wymagania co do wtyczek.

Skomentuj

no tak kable w scianach to kable w scianach ale w scianie trodniej o jakies zaklucenia wiec ekranowanie kabla jest potrzebne szczegolnie jesli podlaczymy prad z gniazdka do jakiejsc filtrujacej listwy wtedy od listwy wypada juz podlaczyc troche lepszy kabel (a w plaaninie kabli nie trodno o zaklucenia wiec ekranowanie tak a ja nie szukam jakiegos mega kabla tylko dalej ponawiam pytanie o wtyczki

Skomentuj

ale w scianie trodniej o jakies zaklucenia
                  A niby w jakis sposob sciana jest uprzywilejowana?
                  Ekranowanie jest skuteczne jesli jest calkowicie szczelne. Nic nic daje zaekranownaie 99% systemu. Wsadz komorke w puszke metalowa i zrob 1cm dziurke. Przekonasz sie sam.

Skomentuj

http://allegro.pl/item493921383_kabe...cena_wawa.html

http://allegro.pl/item492712958_schu...ieciowego.html
                    http://allegro.pl/item490521064_wtyk...niebieski.html

Skomentuj

nom te elementy widzialem i z blaku laku bede musial ich uzyc...

Skomentuj

:shock: Czego Ty niby oczekujesz od tych wtyczek?

I tak z taką wtyczką wyrwiesz gniazdo ze ściany przy pierwszym potknięciu się o kabel :lol:

Skomentuj

no tak ale szukalem czegos ladniejszego nom ale nic moze byc i taka.

Skomentuj

daniel69, to moze kup dowolna ze sklepu i wytocz obudowe?

Skomentuj

mozna by bylo, fakt a mam jeszcze pytanie... chce wymienic przewody prowadzace ze zrudla pradu do gniazdka bo nie mam uziemnionego i musze poprowadzic przewod pewnie min 3x2,5mm i tu mam pytanie czy zrobic to z drutuczy zeby kazdy przewod byl skretka z wielu malych ??

Skomentuj

czy zrobic to z drutuczy zeby kazdy przewod byl skretka z wielu malych ??
                                Może i eliminuje zakłócenia w jakimś tam stopniu ale co raz bardziej pachnie mi to voodoo :razz: Sprzęt masz a ile złotych polskich jeśli można wiedzieć? :mrgreen:

Skomentuj

z jakiegos powodu stosuje sie lity drut. dlaczego to niewiem. ale ze to tylko 50Hz to napewno wplywu czestotliwosci tutaj nie uswiadczysz :P

Skomentuj

Jesli rozpatrywac efekt naskorkowosci dla duzych f to nawet lepiej jakby on wystepowal tzn lepiej zeby kable zasilajace byly z pojedynczego grubego druta :)... to jakby najprostszy filtr do wysokich czestotliwosci bo zwieksza sie opor i mamy eliminajce zaklocen :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      z jakiegos powodu stosuje sie lity drut
                                      - koszt iłatwosc produkcji
                                      - latwosc montazu/instalacji (łączenie)

Keble zbudowany z linki a nie z drutu praktycznie tak samo wyglada w kwesti efektu naskorkowosci. Co innego gdyby linka miala kazdy drucik izolowany. Wtedy wlasnei unikmay efeku naskorkowosci.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X