Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmak na TDA 7250 i tipach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmak na TDA 7250 i tipach

http://www.elektroda.net/download/dw...I%202x100w.rar
    Co sądzicie o tym wzmaku? Ktoś go składał jeśli tak to jakie są jego wrażenia? Wyciśnie się z niego 2*100w/8ohm w sinusie.Z góry dzięki.
    Pozdro dla wszystkich.

Co do mocy to nie wiem... Ale zasilam nim suba (mostek) i jest oki... Troche sie w spoczynku grzeje, ale przy ostrym graniu temperatura duzo sie nie podnosi - na razie udalo mi sie go rozgrzac do ok 90st. Ale doloz pare zlotych i zamiast TIP'ow daj BDV'ki (na TIP ma mniej mocy)

Skomentuj

Na 8 omach wycisniesz jakies 60-70W ze wzgledu na male dopuszczalne napiecie zasilania.
      Ten uklad nie jest najlepszy ma tylko ciekawa konstrukcje z automatycznym pradem spoczynkowym ktory nie wymaga czujnika na radiatorze.

Skomentuj

Napiecie nie takie male +/-45V - w wersji z BDV. W wersji z TIP - fakt - tylko +/-35V.

Skomentuj

Dzięki chyba wróce do tda 7294.
          Jak zrobić aby można było do mostku tda 7294 podłączyć głośniki o impodencji mniejszej niż 8 ohm.

Skomentuj

Obniz napiecie zasilania. A co do porzedniego to Nord Elektronik ma taki kit NE116 - to ten sam co podales linka tylko tranzystory to BDV64 i BDV65, no i pare innych szczegolow. U mnie chodzi w mostku z obciazeniem 8ohm - bajka...

Skomentuj

Mi kolego powiedział że jak podłącze 4 ohm głośniki to wzmak się będzie tylko mocnie czy to prawda (chodzi o tda).
              DO theant : Jakie zasilanie dać i jaką moc będzie miał wtedy ten wzmak.

Skomentuj

Moc bedzie 130-140W RMS (to tak bezpieczniej) - a zasilanie to nigdy tego nie robilem, ale jest to jak najbardziej mozliwe... Wez note katalogowa TDA i kombinuj... Masz tam taki piekny wykres zaleznosci mocy od zasilania dla 4 i 8ohm. Analogicznie utwoz wykres dla 2ohm - to tak najprosciej...

Po chwili pomyslunku wychodzi mi ze bezpieczne napiecie to bedzie okolo +/-22V do +/-24V przy max mocy...

Skomentuj

Niewolno zasilać tego kitu napięciem 2x40V bo sie spali(dosłownie).Nap TDA7250 to +/- 35V....własnie ten fakt który zostaje pominięty sprawia że ten kit jest taki wadliwy

Skomentuj

Moze i tak - nigdy go tak wysoko nie zasilalem - mam mostek wiec zasilam go jak do 4 ohm...

Skomentuj

Czaruję...
                    X