Witam mam taki problem z tym wzmacniaczem a mianowicie przy wiekszej mocy i przy podbiciu basu co jakis czas wzmacniacz odcina mi sygnal z głośników,podejrzewam że to jest wina jakiegoś zabezbieczenia przeciwzwarciwego,badź termicznego,kto miał podobny problemem albo wie dlaczego tak się dzieje proszę o pomoc,na innych forach pisali że to moze byc wina masy zwiazana z nie dokręceniem obudowy ale obudowa jest dobrze dokręcona
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Yamaha a-720-problem
Collapse
X
-
kaman777 czytałeś chociaż manuala do tego wzmaka? Albo czytałeś co jest z tyłu napisane? Producent wyraźnie napisał "A or B or C 8ohm MINIMUM", "B+C 4ohm MINIMUM". Czyli minimalna impedancja jednego zestawu głośnikowego to 8ohm. Dlatego nie ma się co dziwić, że przy głośniejszym graniu wzmak się wyłącza. Nawet powinieneś się cieszyć, że w takie zabezpieczenie został wyposażony, w przeciwnym razie mógłbyś go już oddać na serwis.
Skomentuj
-
Czytalem tylko ktoś mi kiedyś powiedzial ze to jest rozpiska jak sie ma podpięte 3 pary kolumn,a pozatym ja mialem podpietą tylko jedną kolumne wiec moim zdaniem takie coś nie powinno mieć miejsca,obecnie mam podięte kolumny 8 ohmowe i jak narazie jest wszystko ok,w takim przypadku powie mi ktoś jak sie podpina kolumny 4 ohmowe,jedna kolumne-np prawa do wejscia B druga-np lewa do wejścia C ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777Czytalem tylko ktoś mi kiedyś powiedzial ze to jest rozpiska jak sie ma podpięte 3 pary kolumn,a pozatym ja mialem podpietą tylko jedną kolumne wiec moim zdaniem takie coś nie powinno mieć miejsca,obecnie mam podięte kolumny 8 ohmowe i jak narazie jest wszystko ok,w takim przypadku powie mi ktoś jak sie podpina kolumny 4 ohmowe,jedna kolumne-np prawa do wejscia B druga-np lewa do wejścia C ??ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Ok,ja wyrażam tylko to co ja o tym myśle a to wcale nie musi byc zgodne z prawda,po to załozyłem ten temat zeby uzyskać odpowiedz od was bardziej doświadczonych w tym temacie,a na wzmacniaczu dla przecietnego uzytkowniaka jak pisze 4 ohm to wg. niego obsluguje taka impedancje ,wiec skad taki przecietny uzytkownik ma wiedziec że to sie tyczy dwoch par kolumn a nie jednej i że jak sie podpenie wlasnie dwie pary kolumn z 4 ohm robi sie 8 ohm po to sa fora aby ta wiedze zdobyc i uzyskac odpowiedz ja ją własnie uzyskalem od was za co bardzo dziekuje.Temat uznaje za zamknięty jeszcze raz wszytkim dziekuje za pomoc.Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj