Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filtr ze strony plus plytka kit AVT 1281 Help!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Filtr ze strony plus plytka kit AVT 1281 Help!

Witam kolegów.
    Zmontowałem filtr dolnoprzepustowy ze strony na plytce wg AVT 1281. Dokonalem zmainy sciezek ze wzgledu na inne stabilizatory.
    Podlaczylem i padaka :(
    Filtr znieksztalca. Znieksztalcenia so podobne do znieksztalcen wychodzacych z niewysterowanego stopnia tranzystorowego. Zmienilem wzmacniacz op na nowy (sprawdzilem obie propozycje) i nic... Zauwazylem, ze mialem jeszcze jeden blad na plytce: brak doprowadzenia napiecia do jednej z nozek mostka prostowniczego. Pprawilem...
    Znieksztalca i zanieksztalca.
    Nie dziala regulacja na P1 (level) i P2 (cutoff freq). Prosze o porady i pomoc.
    Dzieki i pozdrawiam!

Ciężko coś poradzić. Układ jest w zasadzie prosty jak drut i rusza za 1 razem. Ja wykonałem te układy też na tych płytkach z AVT i zero problemów. Jak masz jakiegoś elektronika w poblizu to niech na to spojrzy bo wiem z doswiadczenia ze samemu to mozna czasem patrzec 10 razy i i tak nic sie nie widzi :|. Sprawdź wartości wszystkich elementów miernikiem, posprawdzaj czy nie zwarłeś ścierzek itp

Skomentuj

Dzieki wielkie, ze sie odezwales :)
      Aktualnie jestem na etapie, ze dziala wszystko z wyjatkiem regulacji odciecia...
      Jakies pomysly?

Skomentuj

moze jakis elektrolit odwrotnie siedzi albo potencjometr reguluje nie to co trzeba,wylutuj potencjometr i zobacz na ktorych nuzkach reguluje i jak wg schematu powinien regulowac,jesli jest ok to sprawdx jeszcze napiecia na nuzkach zasilania op ampów,moze scalaki siedza odwrotnie....
        bycmoze op ampy maja za malo lub za duzo potencjalu ale to musisz juz pomieerzyc!

Skomentuj

i sprawdź sam potencjometr

Skomentuj

Czaruję...
          X