Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JIG+preamp pcb by flodins

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JIG+preamp pcb by flodins

Co wg szanownych kolegów możnaby poprawić/zmienić?

Jeśli komuś się spodoba to mogę zrobić więcej.

na pewno ułożenie przełączników do poprawki przydało by się też uwzględnić RCA i banany na płytce - inaczej obudowa będzie musiała być gigantyczna

tak przy okazji mówiąc przerabiałem już niejedną wersje JIGa, i według mnie najbardziej ergonomiczne wychodzi zrobić JIGa i preamp na osobnych płytkach

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=9807306 malutka obudowa i wszystko ładnie upakowane :razz:

[ Dodano: 2008-12-27, 11:56 ]
    a tak przy okazji, to moja płytka do JIG'a, nie miałem okazji z kimś podyskutować o niej :)

jeżeli ktoś chce mogę udostępnić wzór płytki do wydrukowania, ale to już na PW

[ Dodano: 2008-12-27, 17:35 ]
    a na sam koniec dodam, że mam już prawie gotową wersje płytki JIG'a z preampem z SMD, jak czas pozwoli to się pochwalę :)

Skomentuj

Twoja płytka jest o wiele za duza dla mnie, ja mam JIG i preamp w jednej obudowie ktora jest dwa razy mniejsza od Twojego JIGa, a co do ułożenia przełączników to przeciez i tak wszystko będzie na przewodach

Skomentuj

"duże" to określenie względne u siebie akurat postawiłem na to żeby całość się "trzymała kupy" bez żadnego dodatkowego skręcania itp a jednocześnie była zwarta i stabilna :mrgreen:
        Zamieszczone przez flodins
        ja mam JIG i preamp w jednej obudowie ktora jest dwa razy mniejsza od Twojego JIGa
        z całym szacunkiem ale według mnie jest zupełnie odwrotnie, sama Twoja płytka ma około 10x10cm.... a nie ma na niej tych największych elementów, nie mówiąc o baterii

Skomentuj

coś Ci się skala popsuła 67mm x 67mm, obudowa do tego to 80x70x25mm i wszystkie przełączniki(5) i złącza(4 rca + banany) w tym więc chyba jednak mniejsze niż Twoje (:,

Nie chciałem robić konkursu kto ma lepszą płyktę tylko liczyłem na rady.

[ Dodano: 2008-12-29, 21:41 ]
          mój kieszonkowy "system pomiarowy" (:

Skomentuj

Jak ktoś wcześniej doradził możnaby umieścić RCA na PCB, z tego co widzę, to bez większych modyfikacji weszyłyby po jednej stronie. Banany mogą być na ARK, bo i tak każdy stosuje inne. BTW czy jest coś nie tak z projektem Igoda, który ma dodatkowo końcówkę mocy, że projektujecie swoje :wink: ?

Skomentuj

ja zrobiłem własne bo miałem taką potrzebę, cudze nie odpowiadały mi gabarytami co nie znaczy, że są złe

Skomentuj

Z tego co pisza po forach to plytka igoda jest jakas dziwna bo cos jest skopane z masa, no i nie znalazlem jej nigdzie w necie jako sam schemat, wiec trudno cos kupowac na slepo. :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                  Z tego co pisza po forach to plytka igoda jest jakas dziwna bo cos jest skopane z masa, no i nie znalazlem jej nigdzie w necie jako sam schemat, wiec trudno cos kupowac na slepo.
                  Zgadza z system pomiarowym opracowany przez igoda były problemy z masą, ale problem zosał rozwiązany. Razem z Markiem W doszliśmy do tego co sie stało gdzieś mam plik jak to powinno być zrobione, jak ktoś będzie chciał moge przesłać na maila.

Pozdro Piku

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                    były problemy z masą, ale problem zosał rozwiązany.
                    A masa, jak mowia, jest jak matka, jest tylko jedna.

Skomentuj

piku16 jakbyś mógł to poproszę.
                      Nie na temat...
                      pegelmesser byłoby miło gdybyś pisał tylko wtedy gdy masz coś merytorycznie uzasadnionego do powiedzenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                        piku16 jakbyś mógł to poproszę.
                        piku podeslij prosze tez - moj mail pod postem, chyba ze wrzucisz na forum na jakiegos rapida lub cos w tym stylu?

Skomentuj

Panowie wyśle tylko chwile czasu znajde.
                          Na forum nie wiem czy moge umieścić czy Marek by sobie tego życzył.

pegelmesser Twój post był zbędny...

Skomentuj

również był bym wdzięczny za podesłanie :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X