Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zepsuty cd-laser?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zepsuty cd-laser?

Kupiłem na allegro odtwarzacz cd denon dcd-820, który miał być 'sprawny w 100%'. Przesłuchałem ze 2 płyty i zaczęły się problemy:muzyka zaczęła przeskakiwać (np.muzyka cofała się o kilkadziesiąt sekund), po włożeniu kolejnych płyty wzmacniacz nie mógł jej wczytać(słychać było cykanie), a teraz w ogóle nie rozpoznaje płyt(nie słychać nawet by płyta zaczynała się , jakby jej nie było). Myślę że padł laser ale nie mam pewności 100%. Sprzedawca powiedział że u niego wszystko było ok i po krótkiej dyskusji zniknął z gg. To raczej w miarę solidny allegrowicz(sprzedaje tego typu sprzęt)- patrząc po komentarzach. To jak myślicie padł laser czy coś innego?

Laser :)

Skomentuj

Hmm... Właśnie zdjąłem górną pokrywę i jak zamykam kieszeń bez płyty to widzę jak laser świeci się przez przez chwilę.

Skomentuj

kombo, to że się świeci to normalne,szuka płyty,ale cóż z tego jak utracił już zdolność czytania płyt,
        Sprawdz model lasera,zobacz ile kosztuje i jeżeli sie opłaca to zamów.

http://www.impelshop.com/ tu zawsze zamawiam lasery.

Skomentuj

Pewnie 300zl.... skoro to Denon...

Skomentuj

Nie bo to kss-150a za 25zł lub zamiennik kss-210a za 19zł :grin: .

Skomentuj

kombo, to jeno brać :)

Skomentuj

Wymieniłem już ale mam następny problem:gdy przewijam na dalsze piosenki (od 5) słychać tylko cykanie. Zobaczyłem że laser podjeżdża dalej, słychać 'cyk' i cofa się na pozycję startową. Jestem niemal pewien że to wina uszkodzonej zębatki prowadzącej laser na prowadnicy. Gdzie można kupić taką zębatkę?
                http://img293.imageshack.us/my.php?i...braz004kx2.jpg

Skomentuj

kombo,i kup tu coś z alledrogo :) W tym laserze była zworka którą trzeba rozlutować lub wyjąć ?? Z tą zębatką może być problem.

Skomentuj

kombo podaj wymiary mam kilka cd rozebranych może coś znajdę

Skomentuj

To jednak nie zębatka. trochę ją podniosłem i jest dobrze, po prostu zawadzała o taki wystające 'coś' w laserze. Korzystając z okazji to zapytam o mój wzmak: nad 304, przerywa lewy kanał a po jakimś czasie gaśnie. Na początku myślałem że to potek i nawet kupiłem kontakt pr ale to nie on- po restarcie wzmaka wszystko znowu na jakiś czas jest ok (to również zakup z allegro :neutral: )

Skomentuj

Co do wzmaka to myślę ze to wina Przekaźnika może on nie łączy,jak będzie przerywał to pociągnij mi z otwartej powinno pomóc.
                        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156
                          Co do wzmaka to myślę ze to wina Przekaźnika może on nie łączy,jak będzie przerywał to pociągnij mi z otwartej powinno pomóc.
                          yyyyy.... to znaczy że co mam zrobić?

Skomentuj

"lekko" walnąć wzmacniacz albo go potrząść i zobaczyć czy dalej przerywa bo jak to przekaźnik to właśnie to pomaga w diagnozie

Skomentuj

Czyli to jest przekaźnik. Właśnie znalazłem temat o tym na AS. Muszę albo wymienić albo otworzyć(jeśli się da) i wyczyścić. O ja ciężko będzie się do niego dostać. Dzięki za pomoc.

Skomentuj

musisz go wylutować i psiknąć czymś oby nie czymś takim ze wcale nie będzie łączył najlepiej preparatem do styków a co jak dostał to zadziałała ???

Skomentuj

Jak stukałem to reagował i w tej chwili działa już jakiś czas.

Skomentuj

Trzeba mu mocnego pstryczka palcami stzrelic i bedzie OK.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                      Trzeba mu mocnego pstryczka palcami stzrelic i bedzie OK.
                                      I co będziesz tak pstrykał co 15-30min ?
                                      Najlepszy sposób wylutować zdjąć mu obudowę i coś mu psiknąć tam.
                                      Albo odrapać troszeczkę te styki z tego syfu co tam się osiadł bo nie warto wymieniać na nowy bo padnie ci szybciej niż ten,no chyba ze kupisz coś porządnego.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X