Kupiłem na allegro odtwarzacz cd denon dcd-820, który miał być 'sprawny w 100%'. Przesłuchałem ze 2 płyty i zaczęły się problemy:muzyka zaczęła przeskakiwać (np.muzyka cofała się o kilkadziesiąt sekund), po włożeniu kolejnych płyty wzmacniacz nie mógł jej wczytać(słychać było cykanie), a teraz w ogóle nie rozpoznaje płyt(nie słychać nawet by płyta zaczynała się , jakby jej nie było). Myślę że padł laser ale nie mam pewności 100%. Sprzedawca powiedział że u niego wszystko było ok i po krótkiej dyskusji zniknął z gg. To raczej w miarę solidny allegrowicz(sprzedaje tego typu sprzęt)- patrząc po komentarzach. To jak myślicie padł laser czy coś innego?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zepsuty cd-laser?
Collapse
X
-
kombo, to że się świeci to normalne,szuka płyty,ale cóż z tego jak utracił już zdolność czytania płyt,
Sprawdz model lasera,zobacz ile kosztuje i jeżeli sie opłaca to zamów.
http://www.impelshop.com/ tu zawsze zamawiam lasery.
Skomentuj
-
Wymieniłem już ale mam następny problem:gdy przewijam na dalsze piosenki (od 5) słychać tylko cykanie. Zobaczyłem że laser podjeżdża dalej, słychać 'cyk' i cofa się na pozycję startową. Jestem niemal pewien że to wina uszkodzonej zębatki prowadzącej laser na prowadnicy. Gdzie można kupić taką zębatkę?
http://img293.imageshack.us/my.php?i...braz004kx2.jpg
Skomentuj
-
To jednak nie zębatka. trochę ją podniosłem i jest dobrze, po prostu zawadzała o taki wystające 'coś' w laserze. Korzystając z okazji to zapytam o mój wzmak: nad 304, przerywa lewy kanał a po jakimś czasie gaśnie. Na początku myślałem że to potek i nawet kupiłem kontakt pr ale to nie on- po restarcie wzmaka wszystko znowu na jakiś czas jest ok (to również zakup z allegro :neutral: )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserTrzeba mu mocnego pstryczka palcami stzrelic i bedzie OK.
Najlepszy sposób wylutować zdjąć mu obudowę i coś mu psiknąć tam.
Albo odrapać troszeczkę te styki z tego syfu co tam się osiadł bo nie warto wymieniać na nowy bo padnie ci szybciej niż ten,no chyba ze kupisz coś porządnego.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
Skomentuj