Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosty regulator obrotów wentylatora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

masz rację, a więc:
    - zasilacz deer 350wat. Jakie jeszcze parametry mam podać?
    - komputer to starsza płyta asrocka, sempron 2600+ radeon 9600 (jakiś z radiatorem) i jeden dyskl seagate 80gb
    - zrobiłem regulator wentylatora na procku na lm317 działa jak trzeba tylko, nadal zasilacz hałasuje. Chciałbym go jakoś uciszyć do wieczornego oglądania filmów po cichu.

co powinienem jeszcze napisać? czy wydmuchiwanie powietrza przez kratke nie powoduje świstów? myślałem nad wycięciem kratki z tyłu zasilacza.

Skomentuj

On ma raczej na mysli ze go spali bo przegrzeje po wylaczeniu/zwolnieniu wentyla...

Skomentuj

nie inaczej

Skomentuj

Zamieszczone przez bonzo_maciej
          - zasilacz deer 350wat. Jakie jeszcze parametry mam podać?
          Nie musisz podawac zadnych, sam typ zasialcza wyjasnia wszystko - najgorszy z najgorszych. Porponuje wywalic przez okno i kupcs Chiefteca itp. Juz za 200-300zł kupisz dobry zasilacz.

Skomentuj

200-300 zł to ten komputer warty

Skomentuj

Forton 350 z allegro za 50zl i gra gitara

Skomentuj

flodins czy mi się wydaje, czy układ jest mi znany ( http://diyaudio.pl/portal.php?show=36 ) :?: :mrgreen:

Skomentuj

Quester to chyba ten do którego dawałes mi ze 2 lata temu PCB :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                    flodins czy mi się wydaje, czy układ jest mi znany ( http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=282743 ) :?: :mrgreen:
                    tak schemat ten sam i nie mój, znaleziony w sieci; nie pamiętam gdzie mam go od trzystu lat i zrobiłem sobie płyteczkę tylko

nie lubię wymyślać koła za każdym razem gdy jest mi potrzebne (:

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                      to chyba ten do którego dawałes mi ze 2 lata temu PCB
                      Dokładnie ten sam :]

nie lubię wymyślać koła za każdym razem gdy jest mi potrzebne (:
                      Słusznie !

Nota bene: miło mi, że ktoś na naszym forum korzysta z mojego układziku :twisted:

Skomentuj

Ja stosuje taki:

Skomentuj

Czaruję...
                        X