Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porady do termotransferu lub innych metod.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

więc moje słowa były do wszystkich nie n_omyzs owatych (:

Skomentuj

ja tak dla testu,dla doswiadczenia chcialem wziac ten kwas + perhydrol czy cus do wytrawiania, a wytrawiacz i tak b327 1kg chcialem wziac, 30zl na allegro widzialem.

Skomentuj

Po co na allegro jak do centrum kato masz 10 minut od ciebie :P..

Skomentuj

tak ale trzeba miec czas i checi by ruszyc dupeczke a takze od tamtej osoby biore tez troche innych czesci wiec... ale glownie to czas - kupilem jakis mc temu tonsila na allegro z DG i co? czeka u sprzedawcy,przelewem zaplacilem... chyba mu doplace zeby wyslal.

Skomentuj

proporcje wg starej ksiazki dla elektronikow byly woda/kwas/perhydrol 2:1:1
            ja nie dawalem wody
            a wyliczenia mial zrobic flodins
            a ja mam właśnie odwrotnie, ile po ile i w jakim stężeniu masz kwas solny? wieczorem podam dokładnie proporcje i wyliczenia ile miedzi można wytrawić
            kazda ilosc sie tego przydaje, proponuje zaczac od 100ml/100ml, wymieszac przed uzyciem tylko tyle ile wchodzi do kuwety, do ponownego uzywania sie nadaje slabo po jakims czasie, pewnie jakies reakcje zachodza, mozna niby wrzucic gwozdzie albo coz z zelaza, ale slabo to polepsza wloasciwosci, niema jak nowka roztwor :)

Skomentuj

po jakimś czasie słabo działa bo perhydrol dosyć szybko się rozkłada z 2 H2O2 na 2 H2O + O2

ps. wczoraj dowiadywałem się o perhydrol i kwas solny, perhydrol bez problemu moge kupić ale kwas niestety tylko na działalność :cry:

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez Warg
                kwas niestety tylko na działalność
                Co za paranoja, a przecież do rozpuszczenia zwłok w wannie wystarczy kret :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                  ja tak dla testu,dla doswiadczenia chcialem wziac ten kwas + perhydrol czy cus do wytrawiania, a wytrawiacz i tak b327 1kg chcialem wziac, 30zl na allegro widzialem.
                  Możesz zarzucić linkiem? Będę niedługo duuuużo trawił

Zamieszczone przez wafer
                  Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Warg
                  kwas niestety tylko na działalność
                  Co za paranoja, a przecież do rozpuszczenia zwłok w wannie wystarczy kret :grin:
                  Kret za słaby...kości zostają. :twisted:

Skomentuj

UKA, allegro> b327 > elektronika > pierwszy u gory 30zl > http://www.allegro.pl/item586592414_..._b327_1kg.html

Skomentuj

tak nawiasem mówiąc, na ile Wam starcza 100g B327? mi udało się wytrawić 2,5 arkusza laminatu A4, tylko 2 ostatnie płytki wyszły podtrawione i wylądowały w koszu :roll:

Skomentuj

Uka jak to mawiają: ,,wyszukiwarka nie boli" wystarczyło wpisać b327 w Allegro i proszę: http://allegro.pl/search.php?string=b327&order=pd

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                          Uka jak to mawiają: ,,wyszukiwarka nie boli" wystarczyło wpisać b327 w Allegro i proszę: http://allegro.pl/search.php?string=b327&order=pd
                          Jakoś nie widzę pod Twoim linkiem opakowania po 1kg :razz:

BTW już podziękuję za linki - już sobie kupiłem 1kg/30zł.

Skomentuj

UKA, dobra dobra zobacz ze aukcja skonczyla sie wczoraj o 7 rano.

Juz koniec offtopicu z mojej strony.

Skomentuj

To może ja opowiem swoją (jakże smutną) historię z termotransferem.
                              Podjąłem w sumie kilkanaście prób, z czego opiszę te najciekawsze :)
                              (Mam papier kredowy kupiony x lat temu na allegro).

1. Wydruk na zwykłej laserówce w szkole, jakaś stara- papier wciągnęło, pogięło i tyle z tego było. Ostatecznie wydrukowałem na zwykłym, ale płytki wyszły raczej kiepsko.
                              2. Wydruk na samsungu, również w szkole. To samo- wciąga i gniecie papier, ze zwykłego papieru się nie udało zrobić nic.
                              3. Ksero- TO SAMO!11!1oneone! całkiem mi ten papier gniecie!
                              4. Wydruk w punkcie poligrafii. Otóż facet odmówił wydrukowania na papierze kredowym! Powiada ten człek, że boi się o bęben. Ech. W związku z tym zrobił mi na najcieńszym papierze, jaki miał. Nawet się toner nie przeniósł na płytkę.

Do dziś pozostaje mi pisak i kupa straconego na rysowanie czasu :<

Skomentuj

kup sobie trochę grubszy papier kredowy to samo miałem na swojej laserówce

Skomentuj

Ale, zapomniałem dodać! Jak kupiłem ten papier, to jeden arkusz przyszedł już zadrukowany przez sprzedawcę jako takie demo. Z miejsca wyciąłem jeden układzik i odbiłem na płytce. Wyszedł perfekcyjnie! Więc jak widać, to raczej nie kwestia papieru.

Skomentuj

to kwestia drukarki ! większość ma problem z cieńszymi a co za tym idzie mniej sztywnymi papierami (za dużo zakrętów w środku :) )

Skomentuj

Jak wykonać płytkę drukowaną by Zaxon
                                      Znalazłem ciekawy poradnik na atarionline.pl
                                      Może się komuś przyda :)

http://atarionline.pl/v01/index.phtm...6&ct=wynalazki

Skomentuj

Po wielu próbach się udało :)
                                        Popełniałem jeden podstawowy błąd ZŁY PAPIER - drukowałem na zwykłym papierze do ksero przekonany, że to kredowy
                                        Wydrukowałem w końcu na "prawdziwym" kredowym, prasowanie (na spód płytka miedzią do góry, papier, i żelazko na 2/3 temp przez ok 2-3 minuty), do zamrażalnika na 10 min, a później do wody z octem na ~20min. Papier schodzi jak marzenie, nic nie pourywane.
                                        Trawienie w B327.

Skomentuj

Witam,

Ja drukuje na papierze z kolorowych gazet. Jest bardzo cienki i kredowy. A co do wciągania i gniecenia papieru przez drukarkę. Przecież można ten cienki papier przykleić delikatnie rogami do zwykłego papieru i taki dual się już nie pogniecie, a wydruk wyjdzie bardzo ładnie. Szkoda kasy na papier kredowy z allegro, jak pod ręką jest kupe makulatury.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X