Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze wzmacniaczem. Przerywa lewa strona

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak, prawdopodobnie ktoś wymieniając tranzystory, napakował jej za dużo.

Skomentuj

wzmak działa. Zawsze podłączałem kompa pod CD/aux i wtedy przerywa jeżeli podepne np. pod TAPE-1(reC) to chodzi aż miodzio.

[ Dodano: 2009-02-20, 09:12 ]
      powinoo też chodzić pod CD/aux?

Skomentuj

a mówiłem sprawdź też kabel sygnałowy... :evil: tutaj akurat jego koniec czyli w gnieździe od wzmaka.

wychodzi na to, że gniazdo jest uszkodzone i nie łączy.

Tak, powinno chodzić pod aux.

Skomentuj

kabel sygnałowy myślałem że Ci chodzi o kabel od głośnika do wzmaka. (brak mojego doświadczenia). Mimo to dzięki za pomoc.

Skomentuj

to jest kabel głośnikowy,

jak już jesteśmy w temacie to napraw sobie to gniazdo.

Skomentuj

no właśnie. Ale to sie tyczy też lutowania na płycie? bo jeżeli tak to poprawiłem już wszystkie luty

Skomentuj

no i pamiętaj że jak nie umiesz lutować, czyli robiłeś to pierwszy raz to nie koniecznie zrobiłeś to na lepsze :)

jakie to są gniazda, na co ?

[ Dodano: 2009-02-20, 20:23 ]
                i nie musza to być luty, może gniazdo być wyrobione poprostu.

ale jedna sprawa, jak ci działa to już myślę nie warto kombinować

Skomentuj

Chodzi Ci o gniazda na Cd/aux? jakie tam są?

Wiem że lutując pierwszy raz mogłem zrobić to źle, ale jak sam mówisz nie musi to być sprawa lutów. Może nie warto kąbinować ale chce się pozbyć wzmacniacza, jestem już napalony na wzmak estradowy i potrzebuje kase.

Skomentuj

tak jakie tam są, RCA ( chinch ), DIN-5 czy inne. ale to już bez znaczenia chyba.
                    Jak ci działa to nie ruszaj :P
                    Zbieraj sobie kase na nowy sprzęt, pozdro.

Skomentuj

a tak nawiązując do nowego sprzętu :) wiadomo nie pracuje to dużo nie mogę przeznaczyć. Ale myślałem nad wzmacniaczem estradowym do 300zł. Taki mi wpadł w oko: http://allegro.pl/item560421971_nowy...w_fak_vat.html

A ma napędzać tube JBL CS 1204 CC 1000W a w niedalekiej przyszłości jeszcze: http://www.allegro.pl/item548713344_...w_w_wa_fv.html
                      lub stx F-180

co o tym myślicie? pokój 5m na 6m. Muzyka: techno, różne remixy i współczesne hity.
                      Na wzmacniacz mogę przeznaczyć około 300zl a na głośniki 600zł. Tube JBL już mam

Skomentuj

jak bedziesz sie rogladal za nowym wzmacniaczem to załóż sobie nowy temat bo według mnie ten co pokazałeś to szit,
                        2x100W RMS , sie jeszcze okaże że przy 4 ohm tyle ma...

Skomentuj

możliwe ale za taką cene to chyba nic lepszego nie dostane :(

Skomentuj

Czaruję...