Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co wybrać ...?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co wybrać ...?

Mam zamiar kupić amplituner tylko nie wiem jaki bo to będzie mój pierwszy zakup... wydatek około 1200zł

Do wyboru przyjąłem 4:
    * Harman Kardon
    * Onkyo
    * Denon
    * Yamaha

(oczywiście możecie zapodać jakieś inne porównywalne albo leprze od tych co podałem)

Chodzi o te najtańsze modele z HDMI
    Z mojej strony mogę się tylko wypowiedzieć na temat wyglądu i to tez tylko z moim gustem a więc: Najbardziej podoba mi sie Harman ale najtańszy z hdmi znalazłem za 1750zł natomiast drugi po nim jest Denon (AVR-1509) i on juz kosztuje 1200zł

a ma to być ampli do kina domowego czy stereo?
    zastanow sie czego od niego wymagasz. warto zastanowic sie dobrze bo wiecej nie zawsze oznacza lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
      Do wyboru przyjąłem 4:
      * Harman Kardon
      * Onkyo
      * Denon
      * Yamah
      Najtańsze z HDMI warte zakupu, niestety drogie.
      Harman 255
      Onkyo 606
      Denon ......... hmm..1909 przereklamowany nie wart swojej ceny
      Yamaha 663

Skomentuj

Zamieszczone przez wafer
        zgadza sie to ma być ampli do kina tylko sprawa wygląda tak ze narazie mam tylko parę (2szt.) kolumn ktore już kończę (czyli bedzie stereo) a z czasem zrobię suba i resztę kolumienek do 5.1

Główną zaletą wzmaka ma być dźwięk, bedzie on tez stosowany do badań = [JIG] no i przede wszystkim do odsłuchu
        HDMI to tak tylko na przyszłość gdy nabędę TV z HD / na razie posiadam CRT (HDMI nie jest aż tak wymagane oczywiście jesli ktoś przedstawi mi jakieś sensowne powody dlaczego by nie wczajać się w nie - jesli takie są (no nie wiem nie znam sie >JESZCZE< :wink: na tym. )

Nie chodzi mi o ampli stereo czy quatro no chyba ze nie wypali mi z kasą to wtedy bede zmuszony się zaiteresować takimi i prosić was o pomoc w wyborze ...

Co do ampli dodam jeszcze pioneer acz kolwiek nie jestem przekonany do tej firmy napewno odpada Technics czy też Sony (no comments)

[ Dodano: 2009-02-21, 08:41 ]
        Zamieszczone przez wafer
        zgadza sie to ma być ampli do kina tylko sprawa wygląda tak ze narazie mam tylko parę (2szt.) kolumn ktore już kończę (czyli bedzie stereo) a z czasem zrobię suba i resztę kolumienek do 5.1

Główną zaletą wzmaka ma być dźwięk, bedzie on tez stosowany do badań = [JIG] no i przede wszystkim do odsłuchu
        HDMI to tak tylko na przyszłość gdy nabędę TV z HD / na razie posiadam CRT (HDMI nie jest aż tak wymagane oczywiście jesli ktoś przedstawi mi jakieś sensowne powody dlaczego by nie wczajać się w nie - jesli takie są (no nie wiem nie znam sie >JESZCZE< :wink: na tym. )

Nie chodzi mi o ampli stereo czy quatro no chyba ze nie wypali mi z kasą to wtedy bede zmuszony się zaiteresować takimi i prosić was o pomoc w wyborze ...

Co do ampli dodam jeszcze pioneer acz kolwiek nie jestem przekonany do tej firmy napewno odpada Technics czy też Sony (no comments)

Skomentuj

Pioneer i SOny wypuscili wiele bardzo udanych spzretow, w tym amplitunerow kina domowego.

Zamieszczone przez ir0nhide
          Główną zaletą wzmaka ma być dźwięk, bedzie on tez stosowany do badań = [JIG]
          To wzmak chcesz czy ampli? No i do pomiarow to na pewno sie nie nada..

Zamieszczone przez funiax1
          Najtańsze z HDMI warte zakupu, niestety drogie.
          Drogie? Eee... gdyby kosztowaly 5000 to by byly drogie, cena 1500-2000 za amplituner to i tak malo.

Skomentuj

ir0nhide, jeśli mam być szczery to Twoje pytanie jest conajmniej bezzasadne. Posłuchaj kilku amplitunerów w przedziale cenowym jaki Ci odpowiada i kup ten, który zadowoli Twój gust swoim charakterem brzmienia. Tego typu pytania przywodzą mi na myśl inne pytanie (ironiczne): Jaki kupić samochód ? Czerwony czy czarny ?
            Inaczej zupełnie by wyglądało Twoje pytanie gdybyś posłuchał kilku amplitunerów, napisał które z nich odpowiadają Ci pod względem brzmienia i funkcjonalności (a ta jest przecież nie bez znaczenia) i wówczas dopiero zapytał który wybrać...
            Co zrobisz jeśli Koledzy doradzą Ci np. Yamahę, wydasz 1200 zł i uznasz jej lekko ocieplone brzmienie za porażkę ? Logika to klucz do satysfakcji
            Jedyne co można Ci "na start" poradzić to szukaj ciężkiego amplitunera - im cięższy tym lepszy. Wiem, że brzmi taka rada niedorzecznie, ale akurat w przypadku amplitunerów KD (i nie tylko) masa ma bardzo wyraźne przełożenie na jakość :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
              Pioneer i SOny wypuscili wiele bardzo udanych spzretow, w tym amplitunerow kina domowego.
              Pokaż mi który z ampli Pioneera z nowych do 2000zl to udany model, sony nie wiem bo na ich ampli nawet nie patrze, od nich to mógłbym TV kupić.

[ Dodano: 2009-02-24, 09:48 ]
              Q dobrze prawi.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                od nich to mógłbym TV kupić.
                Nigdy

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                  Nigdy
                  to też dobra opcja
                  co z tym ampli Pioneera?

Skomentuj