Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mode Com Feel II-400 ATX - niestabilne napięcia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez irek
    Cennik naprawy zasilaczy PC to 10zl za popularny zlom i 20zl za zasilacz lepszej klasy.
    No dokladnie, z tym ze bylo to 2-3 lata temu i naprawialem hurtem...

Skomentuj

To oczywiscie cennik napraw hurtowych. Dobry naprawiacz podobno robi 30 zasilaczy dziennie :)

Skomentuj

no to z 2-3 sztukami mi sie nawet nie oplaca pytac...
        no i jak to bywa, brak czasu na zabawe. musze sie uczyc na mechanike :???:
        odezwe sie w czwartek

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
          Dobry naprawiacz podobno robi 30 zasilaczy dziennie :)
          Mi by sie nie chcialo caly dzien ich naprawiac, po 4 h wymiekalem. Ale rekord w 4godziny to jakies 10-15 sztyuk by było...

Skomentuj

tak trochę off top... jaka muza leci w tle filmiku z żarówką? :P

Skomentuj

Miałem ten zasilacz i oddałem go praktycznie po kilku dniach. Bo to badziewie, i bałem sie ze spali mi kompa. Sprzedawca nawet się nie zająknął i oddał pieniądze

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez nosmaster
                tak trochę off top... jaka muza leci w tle filmiku z żarówką?
                jakas standardowa ktora podmienilem na you tube. jako ze canon A630 strasznie piszczy i to wlasnie przy mikrofonie to filmiki sa troche denerwujace. tutaj dzwiek nie byl potrzebny wiec podmienilem sciezke

Skomentuj

zabralem sie za wymiane kondow i tak sie zastanawiam
                  dlaczego ma to byc wina kondow po stronie wtornej skoro wszytkie napiecia zachowuja sie jednakowo?
                  raczej to bedzie wina czegos po stronie pierwotnej i tam zaczne wymieniac kondy

Skomentuj

Oczywiscie ze po pierwotnej skoro tak sie zachowuja. Co innego jakby jedno wariowalo, to by mozna podejzrewac strone wtorna.
                    Ewidentnie przetwornica probkuje - chociaz dziwnie.
                    Szukaj kondensatorow po stronie pierwotnej - elektrolity chyba na 50V. Wymien w ciemno najlepije i sprawdz co bedzie.

Skomentuj

wymienilem co sie dalo i nadal jest to samo.
                      zasilacz jest oparty na SG6105
                      zaraz przestudiuje to i moze to cos ze sterowaniem

[ Dodano: 2009-03-11, 22:57 ]
                      niestety nie jestem w stanie nic wymyslic poza zmiana scalaka
                      jak macie jakies pomysly to slucham. jak bedzie w sklepie to wymienie scalaka. jak trzeba bedzie zamawiac to olewam temat i kupuje mlodemu nowy zasilacz

Skomentuj

brak tego scalaka na miescie. zamawiac teraz nie bede - jutro kupuje nowy zasilacz
                        ten idzie do szafy (nie bedzie sam - ma ok 10szt do towarzystwa :twisted: ) a jak bede cos zamawial z humy to moze uda sie go naprawic (przyda sie bo mam kilka kompow w czesciach)

Skomentuj

Poszukam jutro moze znajde taki scalak w rupieciach - jedynie z wylutu.

Skomentuj

ten scalak to koszt 4zl z groszami w humie. ale nie bede specjalnie po to zamawial zeby pozniej sie okazalo ze nadal nie dziala.
                            zrobie to przy okazji... jak pozbede sie juz tego kompa :P

Skomentuj

pegelmesser, dzieki za scalaka... ale to nie to :|
                              nadal jest to samo. moze diody? bo juz naprawde nie wiem czego to moze byc wina :???:

Skomentuj

diody na pewno nie diody tylko jak sa za gorące to przegrzewają się i robią zwarcie
                                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Ja obstawiałbym jakis kondensator - albo utrata pojemnosci albo uplywnosc, np. kilka kom itp. Prawdopodobnie elektrolit. Chociaz moze zdarzyc sie tez ze jakis rezystorek zrobił sobie przerwe...

Chyba ze ktores z trafek ma przebite uzwojenie gdzies.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                    Ja obstawiałbym jakis kondensator - albo utrata pojemnosci albo uplywnosc, np. kilka kom itp
                                    ale ktory? wszystkie odpowiadajace za sterowanie wymienilem. filtrujace zasilanie po stronie wtornej na bank sa OK (czytaj wyzej)
                                    Zamieszczone przez pegelmesser
                                    Chociaz moze zdarzyc sie tez ze jakis rezystorek zrobił sobie przerwe...
                                    tez o tym myslalem, zwlaszcza przy sterowaniu. ale przy scalaku jest OK a do czesci sterowania praca piereotnej czesci traf nie ma dostepu :| (trafa, radiatory itp)

chyba sobie kompletnie odpuszcze ten zasilacz - i tak komp na innym zasilaczu nie startuje :P

Skomentuj

Jedynie dla sportu i satysfakcji mozna go robic.

Skomentuj

no tak, ale narazie i tak nie narzekam na nadmiar wolnego czasu wiec moze kiedys wroce do tematu
                                        teraz pora sie brac za mechanike :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          teraz pora sie brac za mechanike :???:
                                          Bedzie wiecej pozytku z tego pewnie dla społeczenstwa :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X