Witam. Mam wzmacniacz Unitra ws432 i zrobiłem podpięcie do subwoofera zaraz na wejściu końcówki, lecz po podpięciu dłuższego kabla 10m wkradają się jakieś zakłócenia takie "bzyczenie delikatne jakby cichutkie, jak wyeliminować ten problem? Z góry dziękuję za pomoc. Dodam że musi być to obowiązkowo za potencjometrem regulacji głośności.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podłaczenie subwoofera pod wzmacniacz
Collapse
X
-
Ja miałem podobny problem z wyprowadzeniem sygnału do suba. Złożyłem sumator i problem rozwiązany: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13281&start=88 ... No prawie rozwiązany bo ostatnio zauważyłem dziwne zjawisko - w trakcie szykiego podgłaśniania czasami głośnik w subie dziwnie wyskakuje na chwilę do przodu. Może to wina zasilania bo pod ten sam zasilacz podłączony jest sumator, selektor i potek z silniczkiem?
Skomentuj
-
wtornik, bufor czy sumator to wlasnie jakis wzmacniacz za suwakiem potencjometru ktory oddzieli sygnal od wyjscia.
Zamieszczone przez bart210w trakcie szykiego podgłaśniania czasami głośnik w subie dziwnie wyskakuje na chwilę do przodu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekMozliwe za masz na potencjometrze jakies napiecia stale i szybki przesow suwaka powoduje powstanie sygnalu
Zamieszczone przez irekten impuls powinien stlumic subsonic
Skomentuj
Skomentuj