Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podkładka pod TDA7294 (MULTIWATT 15V)?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podkładka pod TDA7294 (MULTIWATT 15V)?

Buduję wzmacniacz w którym wszystko jest standardowo zmasowane i potrzebuję podkładek pod TDA7294. Szukałem i nie znalazłem nic pod MULTIWATT 15V. Jedynie coś, co może będzie pasować (podkładki pod TOP3/TOP247). Macie jakieś doświadczenia w temacie?

Jarosław, podkładka pod to220 wystarcza, tylko trzeba ją niekiedy przyciąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
      Jarosław, podkładka pod to220 wystarcza, tylko trzeba ją niekiedy przyciąć.
      No chyba kolega sobie zarty robi? Obudowa TO220 jest dwa razy mniejsza od obudowy TDA wiec co tu przycinac?
      Odpowiednie podkladki pod TDA to wlasnie te po TO3P lub kupienie miki w arkuszach.

Skomentuj

http://www.tme.eu/pl/katalog/artykul...earch%3Dmikowa

Ta będzie dobra.

MICA SOT93 Podkładka mikowa 0,8K/W 22x18 do SOT93 | INFO | RoHS

Skomentuj

Chodziło mi o podkładki pod Toshiby, jak kupowałem to nie zwróciłem uwagi, w opisie aukcji było to220 a przyszły rzeczywiście TO3P.

Skomentuj

Czyli jednak te TOP3 będą dobre. Dziękuję za pomoc!

Skomentuj

TOP3 się nie nadają są za wąskie, zerknij na wymiary obudowy tda7294, wszystko masz podane w nocie katalogowej.

Skomentuj

coolombo, nie nadają? TO3P z TME wraz z TDA:

Postawiłem na nich z 20 układów na pewno, i nie było problemów.

Skomentuj

To co pokazałeś na zdjęciu to podkładka SOT93 z TME
                  Te opisane jako rzekome TO3P w rzeczywistości są dużo większe 25x38. Tak się składa że też kupowałem w tme oba wyżej wymienione typy podkładek to3p i sot93.

Skomentuj

Roznie handlowcy opisuja podkladki a i producenci robia rozne wielkosci, jedni robia otwory 3mm a inni az 4mm. Akurat wielkosci to mozna sobie przymierzyc gozej jest z rozpoznaniem grubosci miki.

Skomentuj

Jeszcze tak dla rozwiania moich wątpliwości, wiem ze pytałem już o to no ale :]

Jeśli nie zastosuje podkładek mikowych w mostku tda to jakie mogę byś tego konsekwencje dla samego układu? Ewentualne doknięcie radiatora itp może zaszkodzić dla układu?
                      A i jak zdecyduje się na podkładki to jak odizolować śrubkę przykrecającą scalak?

Skomentuj

Na radiatorze będzie wtedy ujemne zasilanie, musisz odizolować radiator od masy bo w przeciwnym wypadku będzie bum. Jak dotkniesz palcem nic się nie stanie.
                        Podkładki te z tme są dość grube możesz je rozwarstwić na cieńsze wtedy będziesz miał lepsze odprowadzanie ciepła.

Skomentuj

Mam pytanie
                          Czy ta podkładka będzie pasować pod TDA 7294?
                          http://allegro.pl/item580595032_podk...8_22x20mm.html

Skomentuj

Będzie pasować na 100%.

Skomentuj

Wielkie dzięki
                              Ale mam jeszcze jedno pytanie jaka tulejka ma byc i jak sruba?

Skomentuj

Wszystko masz w dokumentacji technicznej układu.
                                Otwór w TDA jest pod śruby M3. Tulejka pod obudowę TO3 lub TOP3: http://www.tme.eu/tuleja-izolujaca-d...ippel_to3.html

Skomentuj

Dziękuję za pomoc :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                  X