Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sprawdzenie poprawnosci preampu do mika pomiarowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sprawdzenie poprawnosci preampu do mika pomiarowego

Witam, zmontowałem preamp do mika pomiarowego, po podłączeniu do baterii led świeci się chwile po czym gaśnie. Mam przeczucie, że coś sknociłem ;> Po wyjęciu U1 led świeci cały czas.

Zamieszczone przez mateusz885
    zmontowałem preamp do mika pomiarowego, po podłączeniu do baterii led świeci się chwile po czym gaśnie
    no i dobrze - tak ma byc
    podlacz mikrofon do preampa a preamp do wzmacniacza. jak cos slychac to znaczy ze dziala :P

Skomentuj

nawet nie podłączyłeś a juz mówisz ze nie działa :)
      dioda ma gasnąc. wskazuje przester, i tylko wtedy się zapali.

Skomentuj

Układ jest cały czas zapięty do zasilania po podłączeniu baterii?

Skomentuj

Układ jest cały czas zapięty do zasilania po podłączeniu baterii?
          od odłączania zasilania powinien być wyłącznik, najlepiej 3-pozycyjny na którym można od razu zrobić przełączanie wzmocnienia

Skomentuj

Skad wy wszyscy wiecie o jaki preamp chodzi?

Skomentuj

preamp wallina do pomiarów w SW zapewne - z kontekstu mozna sie domyslec-przynajmniej ja bym o tym pomyslal.

Skomentuj

Preamp oczywiście Erica Wallina, dziś go zamontowałem w obudowę, podłączyłem wkładkę i stwierdzam, że chyba działa poprawnie. Przełącznik służy do zmiany czułości, a led świeci się od pewnego poziomu sygnału. Myślę nad drobną modyfikacją, a mianowicie zamontowanie wyłącznika odcinającego zasilanie i leda sygnalizującego czy owe zasilanie jest załączone.

Skomentuj

Myślę nad drobną modyfikacją, a mianowicie zamontowanie wyłącznika odcinającego zasilanie
                  jaką modyfikacją jak takie rozwiązanie jest zastosowane oryginalnie w projekcie! Tak jak w kazdym innym sprzęcie na świecie jest wyłącznik i włącznik zasilania hehe.

ja już widze tego preampa... :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X