Cześć wszystkim nie wiem czy to coś poprawi ale chciałbym wymienić kondensator w moim wzmacniaczu SL-218 . Teraz tam siedzi 1000uF 16V a ja wymieniłbym na 2200uF 16V czy coś się może stać?? jak wymienie czy nie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Większy kondensator do wzmacniacza
Collapse
X
-
ale wzmacniacze samochodowe teżmają kondensatory "filtrujące" na wejściu zasilania wiec jeśli to ten kondensator to może go wymienić, jeśli to kondensator w torze audio to myślę że też nic wielkiego by się nie stało. a z tego co widać na schemacie kostki jaka siedzi w tym wzmacniaczu w torze audio nie ma kondensatorów więc ten jest na dojściu zasilania a jeśli tak to może on mieć praktycznie dowolną pojemność.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nosmasterale wzmacniacze samochodowe teżmają kondensatory "filtrujące" na wejściu zasilania wiec jeśli to ten kondensator to może go wymienić, jeśli to kondensator w torze audio to myślę że też nic wielkiego by się nie stało. a z tego co widać na schemacie kostki jaka siedzi w tym wzmacniaczu w torze audio nie ma kondensatorów więc ten jest na dojściu zasilania a jeśli tak to może on mieć praktycznie dowolną pojemność.
Potwierdza to jego kolejny post:
Zamieszczone przez elektronikwzmakAha no to go wymienie ale to coś da bo chyba nie??
Skomentuj
Skomentuj