Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc w wyborze 1 z 3 używanych wzmacniaczy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o pomoc w wyborze 1 z 3 używanych wzmacniaczy

Cześć,
    Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki odnośnie wyboru używanego wzmacniacza.
    Zastanawiam się nad:
    1) AIWA XA-003 za 187 zł
    2) Kenwood A-54 za 174 zł
    3) Technics SU-500 za 223 zł

Nie mam jeszcze głośników, chciałem najpierw kupić wzmacniacz.
    Jakieś wskazówki odnośnie używanych monitorków pod któryś z tych wzmacniaczy mile widziane :)
    Chciałbym zrobić sobie jakieś nagłośnienie do wynajętego pokoju (18m^2), dlatego szukam jakiegoś w miarę taniego używanego sprzętu.
    Nie mam doświadczenia, pomóżcie mi się zdecydować na coś co będzie w miarę ładnie grało za te pieniądze.

Nie wiem, czy mogę wklejać linki na aukcje internetowe to mógłbym wtedy "pokazać" te wzmacniacze.

tamiass, skąd te 3 wzmacniacze? Czemu akurat te? Jeśli miał bym wybierać z tych trzech to kenwood...

Skomentuj

Wzmacniacze z eBaya.
      Tu gdzie jestem nie mam innego dostępu do używek.
      Te akurat są z opcją "kup teraz"

Aiwa
      Kenwood
      Technics

Skłaniałem się w stronę Aiwy ponieważ ma 260 W pobór mocy z sieci. Powinna zatem też odpowiednio dużo oddawać?

[ Dodano: 2009-04-04, 15:21 ]
      Kupując Kenwooda mógłbym u tego samego sprzedawcy dostać monitory Celestion 3 za 220 zł.
      Nie wiem, czy są tego warte?

Skomentuj

Ja bym kupił technicsa ale nie tego tylko coś takiego

technics
        sam na razie takiego mam (po wakacjach wymieniam na amplituner yamahy do kina domowego ) i jestem bardzo z niego zadowolony niezły wygląd i jeszcze lepszy dźwięk trochę więcej środko-góra ale zawsze odpowiednie tłumiki mogą to skorygować

Skomentuj

No ciekawy ten Technics :)
          Spróbuję go trochę policytować ale tak bez przesady. Nie chciałem na to wydać więcej niż 250 zł. Jak zostane przelicytowany to wezmę Kenwooda razem z kolumienkami lub Aiwę i będę szukał kolumienek :)

[ Dodano: 2009-04-04, 18:03 ]
          Technics ten z ceną kup teraz już zniknął.
          Czy mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć na temat AIWA XA-003 vs Kenwood A-54?

Skomentuj

ten keenwood odpada
            aiwa wygląda na starannie zbudowaną, technics też.
            Technics jest bardziej renomowaną marką, wziołbym jego.
            Ale rpzed ostateczną decyzją poszukałbym na necie wszelkich danych i opini na temat tych dwóch wzmaków.

Skomentuj

Technics niestety się sprzedał.
              Kenwood został ogólnie nie najlepiej oceniony więc już miałem kupić Aiwę.
              Zauważyłem jednak, że sprzedający ma jeszcze jeden wzmacniacz za tą samą cenę.
              Jest to Pioneer SA-710
              Wzmacniacz tak bardzo spodobał mi się z wyglądu, że zdecydowałem się kupić właśnie jego.
              Jest sporo starszy od tej Aiwy ale ma większą moc i jest naprawdę ładny :)

Czy ktoś go może zna?
              Można prosić o jakieś opinie na jego temat? Mam nadzieję, że nie popełniłem fatalnej decyzji i że nie jest to dno w porównaniu z Aiwą.
              Czekam z niecierpliwością aż dojdzie :roll: Teraz muszę jeszcze do niego jakieś kolumienki kupić.

Skomentuj

tamiass, jak już kupiłeś to za późno na tego typu pytania, jak dojdzie to sam się zorientujesz,a po co się sugerować wcześniej ? :)

Zamieszczone przez tamiass
                Teraz muszę jeszcze do niego jakieś kolumienki kupić.
                ile kasy masz ?

Skomentuj

masz tysiaka ? :mrgreen:

http://allegro.pl/item603673088_moni..._end_vifa.html

Skomentuj

dolphin123, dlaczego nie chciałeś wprost napisać, że niskotonówka to STX? :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                      dolphin123, dlaczego nie chciałeś wprost napisać, że niskotonówka to STX? :roll:
                      daj chłopakowi spokój, allegro rządzi się swoimi prawami, kupując WLMy za 8 kafli wiesz jakie siedzą tam głośniki i ile kosztują ?

Skomentuj

dolphin123 bardzo ładna kolekcja. Już ją kiedyś widziałem bo przeczytałem całą masę postów na temat kolumn DIY. Sam mam w planie zrobić sobie monitorki ale to jak wrócę do kraju. Tu gdzie teraz jestem nie mam niestety warunków. Nie chcę też wydawać tysiaka ;p Zwłaszcza, że można to zrobić dużo taniej :lol:

takero ja się nie będę miał za bardzo jak przekonać bo nie będę miał z czym porównać. To będzie mój pierwszy wzmacniacz domowy. Napisz zatem, czy zawaliłem sprawę? Sam jestem ciekawy...
                        Kompletnie nie mogłem się zdecydować.
                        Ostateczne decyzja wyglądała tak, że zapytałem dziewczynę czy czarny czy srebrny :mrgreen:

Na kolumienki nie chciałbym wydać więcej jak 300 zł. To ma być budżetowy zestaw ale ma grać w miarę ładnie, nie koniecznie głośno. Muzyka to popularne utwory lecące w radiu. Poza tym lubię vocal tracne. Pokój 18m^2

Skomentuj

tamiass, najgorsza decyzja to brak decyzji
                          Jeśli Ci się nie spodoba to kupisz inny, a ten sprzedasz po prostu.

Skomentuj

daj chłopakowi spokój, allegro rządzi się swoimi prawami, kupując WLMy za 8 kafli wiesz jakie siedzą tam głośniki i ile kosztują ?
                            dokladnie o to chodzi...

Skomentuj

Czaruję...
                            X