Witam. Mam wzmacniacz RFT HMK V100 i problem polega na tym że spalone są rezystory OR33 przy tranzzystorach KT819B no i nie mam tych rezystorów i czy jeśli wstawię tam zworki to co się stanie (z cienkiego bardzo drutu)?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
RFT HMK V100
Collapse
X
-
Bys sie kolego wstydzil zadawac takie pytania!! Skoro ma byc rezystor 0,33oma to znaczy ze nie moze to byc kawalek drutu, nawet nie raczyles sprawdzic do czego sa te rezystory i nie napisales jakiej mocy. Jesli to sa emiterowe rezystory od tranzystorow mocy to jak sie spalily to znaczy ze tranzystory tez.
-
Poprostu nie znam się tak bardzo na tym :( Są to 1W rezystory ale jeden z nich idzie od emiteraz tranzystora, kolejny bazy a dwa ostatnie ani z emitera ani z bazy. Są tam tranzystory KT819B i jakimś tych mogę zastąpić: KT846B, KT908A, KT929A, KT932A?
[ Dodano: 2009-04-16, 20:00 ]
Kurde źle napisałem. Powinno być tak- Są to 1W rezystory ale jeden z nich idzie od kolektora z tranzystora, kolejny bazy a dwa ostatnie ani z emitera ani z bazy. Są tam tranzystory KT819B i jakimś tych mogę zastąpić: KT846B, KT908A, KT929A, KT932A?
[ Dodano: 2009-04-16, 23:01 ]
Albo coś innego z zamienników, może polskich bo ten to radziecki z tego co wiem.
Skomentuj
Skomentuj