Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SONY TA-870ES ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SONY TA-870ES ?

Mam to i niewiem konkretnie co to za sprzet mozecie mi udzielic jakis dokladych info o tym amplituneze. W wyszukiarce niemoge nic znalezc :(

tutaj raczej też nic nie znajdziesz.

Skomentuj

I nieznajdzie sie ktos kto ma pojecie co to za srzet :( ?????

Skomentuj

ES podpowiada że to najwyższa półka Sony ..tyle mogę Ci powiedzieć, co do reszty to www.google.pl

Skomentuj

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...sPageName=WDVW

Skomentuj

>ufok< skoro to najwyzsza pulka sony to dalczego producent sie do niej nie przyznaje :/ szukalem nawet na ich stronie i nic nieznaleziono takiego sprzetu. A na G podobna sytuacje.

Skomentuj

vizzle, Może model nie jest najświeższy, daltego go nie ma, niewiem. Ogólnie Ja bym sobie nic Sony nie kupił, tzn nic z audio. Mam TV Sonego i bardzo sobie chwale, ale za audio to oni sie brać nie powinni . Ogólnie każdy kto wie cokolwiek o audio powie Tobie, że w Sonym hierarhia idzie następująco

sprzęt zwyczajny oznaczany zwykłymi numerami => sprzęt o podwyższonej jakości nazwany przez Sony Quality Select, dany model sprzętu ma końcówkę QS => I HI-END wedłóg Sony czyli ES. To tyle...

A czy warto to kupić, nie wiem - wszystko zależy za ile, do czego itd...itp...

Skomentuj

Jest taki problem ja tego nie kupuje ja to juz mam. Dostalem to za fri i teraz niewiem jak to wykozystac podlaczylem takie am glosniczki i jest lipa daje do polowy i glosniczki juz zaczynaja "pekac". Szkoda ze tylko tyle wiesz o tym sprzecie moze ktos wiecej cos.

Skomentuj

jakie ty "głośniczki" do tego podłączyłeś ? Czy wzmacniacz był ruszany tzn naprawiany itp...bo jak tak to pewnie kiche ktoś wsadził...No ale dobra jak jesteś taka dupka że szukać ni umiesz to Ci udowodnie że można!!!:

PROSZE :P

-moc wyjściowa 2*200W(din 4 omy)
                  -direct source
                  -regulator wzmocnienia z silnikiem miniaturowym
                  -korekcja 4-zakresowa
                  -bezpośrednie połączenie
                  -muting
                  -stopień mocy MOS-FET
                  -system Super Legato Linear
                  -Szerokość płyty czołowej 47cm
                  -filtr subsoniczny
                  -G-Chasis
                  -układ zasilania Spontaneous Twin Drive

Był to najwyższy model integry w 93 roku ze stajni Sony.
                  Załączone pliki

Skomentuj

ja tego słuchałem ....ale chyba nie do końca tego tylko model wyżej. ES to szczytowa serja klocków ze stajni SONY-iacza ...idealne połączenie z kompaktem Yamahy + ostro grające interkonekty... fajny wzmacniacz. Alps jako głośność, tranzystory Toshiby, potęrzne Elny na filtracji, trafo w technologii "C", solidna konstrukcja. Polecam

Skomentuj

Piękny sprzęt Ci się trafił i to darmo - pozazdrościć, Sony Esprit to już nie przelewki poczytaj sobie w necie, napewno nie ma wielele wspólnego z produktami Sony z niższej pólki, wiem coś o tym bo sam miałem integre Sony ES ale dużo starszą i żałuje że ją sprzedałem :(

Skomentuj

Ja tekże uważałem ten sprzęt (ES) za dobry klocek.
                        Taki High End w wydaniu Sony

Skomentuj

czy Hi End to niewiem ....ale naprawde gra bardzo dobrze ...neutralnie jednak miałem wrażenie że to jego 120W na kanał to jest jakieś takie słabe cośik bo miał problem z wystrowaniem moich kolumn....tzn. na pewno by je wysterował ale do 1/2 regulatora nie dawał rady

Skomentuj

Podstawowe dane to:
                            2x200W 4 Ohm, 2x134W 8 Ohm, współczynnik tłumienia 100, S/N 108dB pasmo 2-200kHz +0/-3dB, thd 0.003%, czyłość wej. 150mV/50kOhm, masa 24kg, pobór prądu 390W

To co zdobylem.
                            Tylko powstaje nastepny problem co to znaczy czy to dobrze czy nie.

I jeszcze niech ktos poradzi jakie mozna glosnki (zrobic kupic?) podlaczyc zeby tocacko wykozystac w calosci jego mac. - mam naprwde malo kasy. I to nieprzelewki.

Skomentuj

Jeżeli toto oddaje na kolumny 2x200 W czyli razem 400W a pobiera z sieci 390 W to ma sprawność około 102,5 % (!!!). Perpetuum mobile pierwszego rodzaju! Gwarantowana nagroda Nobla!
                              Raczej nie ma on więcej niż 2 x 100-110 W.
                              Pozostałe parametry... jeżeli są tak wiarygodne jak moc ...
                              Jeżeli nawet są nieco gorsze niż podano to i tak nie jest źle.
                              Co do głośników: sprecyzuj pojęcie „mało kasy” – to termin bardzo względny.
                              Pozdrowienia
                              ALT

P.S.
                              Przyczepiłem się do mocy, ale moc to nie wszystko (przynajmniej nie dla każdego).
                              Trzeba by tego posłuchać na dobrych głośnikach.

Skomentuj

A ja myślę ze jeden kanał spokojnie odda wiecej niz 200 W (4ohm).
                                Dzwi mnie ta cała dyskusja.
                                Nie podoba Ci się ten klocek to go oddaj.
                                Napewno znajdzie sie duzo ludzi którzy go od Ciebie wezmą i będą potrafili docenic jego możliwości.
                                Jesli wzmacnaicz jest nie uszkodzony i naprawiany bylejakimi częsciami to jest to naprawdę solidna konstrukcja. Ale jesli podłączasz korektor, dajesz bas na fula to sie nie dziw ze przeserowanie występuje przy godz. 12.
                                Taki sprzet zasługuje nie tylko na porządną reszte toru ale także na porządne traktowanie.
                                Jesli Ci nie pasuje to sprubuj czegoś innego.
                                Pozdrawiam

Skomentuj

Widzisz ja niemowie ze mi niepasuje tylko ze niewiem jak go wykozystac.
                                  Z tym korektorem dzwieku to podlaczalem i z tymi glosnikami co mam teraz to nawt do polowy obrotu glosnosci niedoszedlem dzwik bym mily (zaczynal sie szargac) ale glosniki maily taki wychylkenie ze fiu fiu nie ryzykowalem ich "straty"
                                  Jakbym go oddal to bym juz nic nie kupil w zamian moze jakis wzmacniaczyk za 100zł tylko.

Na glosniki jestem w stanie przeznaczyc 250zł to wszystko co moge dac jak nieda rady nic sensowne poskladac to nieszkodzi moze byc cos mniej (studentem jestem zejde z kosztami - ekonomizacja) mysallem o glosnikach z stx i jakis pudalch tylko jestem takim laikiem ze nieczaje jak to ugryzdz :(

Prosze o jakas pomoc.

I powiedzci to ma 4 wyjscia czyli 200/4 tak (200 przy 4omach na 2 wyjscia czyli po 100 na jedno ?)

Skomentuj

Twój post przypomina mi coś takiego.
                                    "Mam merca SL. Nie Wiem co to jest. Jak szybko jeździ na jednym kole? Czy jak mam 4 koła to pojade 4 razy szybciej? Czy mogę zastosować opony od malucha - bo jestem studentem i nie mam kasy."
                                    Byc może z motoryzacją jesteś bardziej obyty i potrafisz sam odpowiedzieć sobie na te pytania. Jesli zauwazysz ze są bez sensu to zrozumiesz jakie stawiałes sam w tym wątku.
                                    Kiedy w końcu zrozumiesz ze masz sprzet z bardzo wysokiej pólki i choć podłączyć mozesz tam nawet Alpharda to klocek zasługuje na porządne (drogie) głosniki i dobre żródło (choć i tu mozesz podłączyć nawet walkmana)?

Skomentuj

Zrozumialem o co ho. Tylko to z tymi kolami nietrafione ( czyli jak podlaczam 4 glosiki 4 omowe to jest na jeden 100W).

Skoro jestesmy przy temacie to wole posmigac tym mercem na oponach z maluszka byle by jako tako pojezdzic moze nie na maxa ale przyzwoicie do przodu. Teraz pytanko czy pomozesz(cie) mi dobrac jak najbardziej pasujace opony. ( mimo ze sprzet zasluguje to niedam rady bo kase na pozadne opony bede zbierl z rok a narazie chcem pojezdzic)

Dobra zobaczylem na allegro o co ho z cenami i widze napisalem glupote za 200zł glosniki .

Ok dorwalem pudla od jakis starych polskich kolumn tylko ze bez asow o sr. 25cm mam takie dwie niby graja (napewno nie hi-fi) jeden bas uratowal mi kolega wklejajc nowe zawieszenie i gra nawet gleboko mozecie mi pomuc: Powiedzcie jakie 2 glosniki niskotonowe moge tam wsadzic zeby gralo nawet
                                      Myslalem nad produktami z stx ?

Znalazlem foto podobnych jak nie takich samych:
                                      http://img.allegro.pl/photos/orygina...44372/34437228

Skomentuj

Zeby rozpocząć budowę zestawów głosnikowych (kolumn) potrzebna jest minimalna wiedza z zakresu elektroakustyki. Masz taką?
                                        Proponuje kupić coś gotowego.
                                        Taniej Cię wyjdzie niz eksperymentowanie i uczenie sie na pierwszych głosnikach które mają być użyte z tym wzmacniaczem.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X