Minimalan tzn. ? taki koles ma mi poóc w budowie mowi ze sie zna. Moja wiedza raczej niejest obszerna i moze byc problem z elektronika bo z nia raczej na bakier predzej cos zaprogramuje niz zbuduje jakis uklad. Potem przedstaie ci projekt zebys go w miare mozliwosci sorygowal bo kupno czegoś gotowego takiego jakbym chcial to nielada wydatek. A tak moze uda mi sie zbudowac cos zadowalajacego. (bo niby co mi da ze kupie cos gotowego jak potem juz nigny nic niezbuduje bo kasy brak a i jak bede mial cos gotowego to co mi da to przedciez wiedzy mi od tego nieprzybedzie)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
SONY TA-870ES ?
Collapse
X
-
Problem w tym ze budowa kolumn to przede wszystkim stolarka.
Głosników nie robisz - kupujesz gotowe i tylko przyręcasz (+lutowanie kabli), nawet zwrotnice mozesz kupoc gotowe. Natomist z gotowymi skrzynkami jest problem.
Tutaj muszisz kupić materiał, pociąć go i posklejać, wywiercić otwory, okleic (fornir) i zamocować wszystko do kupy.
Naprawde jesli nie masz doświadczenia stolarskiego to lepiej sobie odpuść.
Skomentuj
-
Ta cała stolarka jak mowisz niebrzmi na trudan, plyty dotnie mi stolarz i jakos powinno byc. Tylko widzisz nawet jakby mozna bylo kupic pudla to i tak by mnie pewnie nibylo stac bo byly by warte 3x materialy.
A tiuning tych kolumn co mam jakos mi sie niewidzi bo to poprostu wymiana tego cu juz w nich jest od kilkunastu lat na nowe.
Skomentuj
-
Stolarka to nie bułka z masłem. Bardzo łątwo spieprzyć coś jednym nieprzmyślanym cięciem. Ale zakładając ze masz już sklejone pudła to fornirowanie jest duzo trudnijsze niz sklejanie. najprostsze to wkręcanie głosników, terminali i lutowanie okablowania. Zakładając ze zdecydujesz sie na gotową zwrotnicę.
Mozesz wybrać wariant z lakierwanym mdf ale wtedy przeba przemyśleć dokładnie całą konstrukcję skrzynki.
PS
tak z innej beczki.
Skoro piszesz ze gramatyka to nie wszystko sprawdzaj uważnie swoje posty przed ich wysłaniem bo jest co w nich poprawiać. Oj jest!!!
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Dzisiaj gadalem z typem i jednak zdecyduje sie na restauracje z lekkim tiunem starych emersonow z tonsilami po renowacji w ich serwisie. Przeliczajac koszta to bedzie jednak w tej samej cenie albo i tansze i raczej niczego neda sie zepsuc.
Czy takie tonsilki po renowacji w serwisie bede laepsze niz nowe alpharty ? (25cm)
Sprzedawc powiedzial ze jest znaczna roznica w jakosci dzwieku.
PS: Gramatyka to niewszystko wiecstaram sie nieprzykladac wagi
Skomentuj
Skomentuj