A może jakiś media PC??? Od jakiegos czasu producenci sprzętu komputerowego dbają o środowisko naturalne i tworzą sprzęt coraz mniej prądożerny. Pół roku temu złożyłem sobie (już trzeci w domu :grin: ) komputer - media PC. Starałem się dobierać sprzęt jak najmniej prądożerny (dysk WD green power - można go zastąpić odpowiednią przejściówka i kartą CF, co dodatkowo obniży zużycie energii, procek 45W - pasywne chłodzenie, płyta ze zintegrowaną grafiką i złączami HDMI oraz DVI). Wszystkie komponenty -oprócz dysku i procka - używane. Koszt całości 700 zł. Jest to rozwiązanie na tyle uniwersalne i przygotowane na nowoczesne formaty kodowania dźwięku i obrazu, że przestałem praktycznie używać odtwarzacza DVD. Posiadałem kiedyś jedną z pierwszych wersji PS3 (model sprzed cięć budźetowych) i filmy DVD po upskalowaniu na PC wyglądają podobnie jak z PS3, nie wspominając już o filmach mkv :mrgreen: Inną alternatywą jest jeszcze odtwarzacz sieciowy np. Popcorn Hour, który to dostaje znakomite oceny w światku filmomoaniaków a i możliwości ma podobne do klasycznego PC.
Skomentuj