Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diora WS 354 - pytanie odnośnie dźwięku (jakość)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Diora WS 354 - pytanie odnośnie dźwięku (jakość)

Witam, mam pytanie.
    Posiadam wzmacniacz Diora WS 354 a problem tkwi w tym że jak jest wyłączony korektor to dźwięk jest czysty i wszystko wyraźnie słychać, a jeżeli włączę korektor to już taki ładny i czysty nie jest, nawet po korygowaniu. W czym tkwi problem?? Gdzieś już czytałem o tym że za wszystko są odpowiedzialne elektrolity ale skoro bez korektora gra czysto i wyraźnie to nie wiem gdzie szukać, POMÓŻCIE

zależy jeszcze jakiej korekcji ? : )
    jeżeli bez korekcji gra czysto to po co ci ona ??
    bardziej prawidlowo jest bez korekcji ; )
    u mnie gra wszystko swietnie i jak na wzmacniacz który można dostać za 50zł to jest super ; ) wszystko nim ciągnąłem

pozdrawiam

[ Dodano: 2009-05-20, 20:16 ]
    i to raczej nie ten dział

Skomentuj

Chodzi mi o to że bez użycia korektora ten bas jest słaby, jeżeli załączę korektor to tracę ten czysty dźwięk a zyskuje ładny bas lecz bez korektora brak basu a reszta super...

Skomentuj

no to pierwszy od lewej daj wyzej i bedziesz mial wiecej basu, wlacz tez podbicie

Skomentuj

No to właśnie jak mam tak to bas OK ale sopran do dupy i charczy...

Skomentuj

no to wtedy musisz wyregulowac wysokie tony 16kHz [ to po prawej ]
            nie wiesz jak powinien wygladac equalizer ?
            może tak ...: zrób "uśmieszek"

Skomentuj

poprostu ten korektor jest niskiej jakosci albo zbyt duzo podkrecasz niskie tony i wzmacniacz sie przesterowywuje co jest wyraznie slyszalne na wysokich tonach...

Bartuś, on pisze ze mu wysokie tony znieksztalca a Ty mowisz zeby je podkrecil jeszcze... :roll:

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                nie wiedzialem ze diora robila wzmacniacze do samochodu :lol:
                przenioslem

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                  poprostu ten korektor jest niskiej jakosci albo zbyt duzo podkrecasz niskie tony i wzmacniacz sie przesterowywuje co jest wyraznie slyszalne na wysokich tonach...

Bartuś, on pisze ze mu wysokie tony znieksztalca a Ty mowisz zeby je podkrecil jeszcze... :roll:
                  jeżeli pisze ze do dupy to rozumiem ze go brakuje no nie wiem : )

Skomentuj

Bartuś, a z czego puszczasz sygnal?

Skomentuj

jeżeli włączę korektor to sopran jest do kitu i charczy, natomiast bass jest super, jeżeli wyłączę korektor to sopran i te wysokie tony ładnie są słyszalne, ale bas jest taki płytki.

Skomentuj

z czego puszczasz muzyke? z kompa ? z CD?

Skomentuj

może masz coś wywalone ze wzmacniaczem albo coś, napisz jakie masz kolumny

Skomentuj

timi91, czy jak wlaczysz korektor ale bass i wysokie sa polozeniu na 0 tez wysokie charcza? czy dopiero jak dasz wiecej basu?

Skomentuj

timi91, a masz zwrotnice w kolumnach? co to za glosniki?

Skomentuj

Miałem podobnie jak kiedyś podłączyłem pod WS-418 sygnał z dvd. Mimo, że pojawiło się więcej basu to ogólnie jakość dźwięku się pogorszyła - wszystko zaczęło charczeć. Przyczyną jest zbyt mocny sygnał z preampa. Przykręć bas na korektorze do objawy znikną.

Skomentuj

Muzykę puszczam z telefonu za pomocą przejściówki. głośniki to GDN20/80 oraz gwizdki ALTRONIC ileś tam zwrotnica też jest. Jak dam wszystko na 0 to też charczy, jest gorszy dźwięk niż bez korektora, jak wyłączę korektor to wszystko super, wtedy mogę dać na maxa i nawet nie charknie.

Skomentuj

Czyli korektor albo jest do d. albo jest popsuty. Ktos grzebal we wzmaku?

Skomentuj

Zamieszczone przez timi91
                                      Muzykę puszczam z telefonu za pomocą przejściówki. głośniki to GDN20/80 oraz gwizdki ALTRONIC ileś tam zwrotnica też jest. Jak dam wszystko na 0 to też charczy, jest gorszy dźwięk niż bez korektora, jak wyłączę korektor to wszystko super, wtedy mogę dać na maxa i nawet nie charknie.

a mnie nurtuje jedno, "włącznik equalizera", pierwszy raz słysze.... Equalizer jest cały czas podłączony, "włączony"

Pewnie bawisz się jakimiś innymi przyciskami, które ci wpływają na sygnał i rzekomo psuje, zniekształca.

Nie włączasz i wyłączasz przypadkiem przycisku pierwszego od samej lewej "Loud"?

Sygnał z telefonu komórkowego... hehehehe, weź to zmień, bo nie dziw też, że zniekształcony sygnał jeszcze bardziej podbijasz i ci wszystko charczy.

Skomentuj

"Loud" jest ciągle włączony. a GUZIK od equalizera jest oznaczony trzema kółkami przekreślonymi kreską.... podłączyłem zwykły odtwarzacz cd i tak samo było...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X