Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z głośnikiem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z głośnikiem

Mam problem. wyciagłem głośnik basowy i mi odlkleił sie ten magnes z pokrywą. I teraz gdy wsadziłem go spowrotem to głośnik nie gra, Albo jak gra to słabo. Czemu tak sie stało? I co zrobic?

Wyciągnąłem ... daj jakieś fotki czy coś. bo ja to rozumiem, że ci się głośnik rozleciał ? : ) pokrywa, magnes ? : ))

Skomentuj

no jak masz głośnik to z tyłu jest magnes i on odleciał od tej cewki i gdy dałem go spowrotem to juz nie działa ten głośnik i wogóle cewka cieżko chodzi w tym;/

Skomentuj

pewnie włożyłeś to tak żeby tylko się trzymało a cewka nie jest wycentrowana i pewnie gdzieś ociera... A nie gra bo może uszkodziłeś cewkę(przetarłeś lub przerwałeś) Co to za głośnik? No i wrzuć fotki... Jak masz miernik to sprawdź ,,piszczkiem" czy jest przejście .

Skomentuj

niezle ; )

Skomentuj

pewnie rozwalil glosnik uszkodzil cewke, albo zle przymocowal magnes ... nie mam pojecia ; )

Skomentuj

Pem, cewka musi byc idealnie wycentrowana w szczelinie ukladu magnetycznego. jak ociera to wlasnie gra cicho i charczy

jak to nie jest jakis wybitny glosnik to go poprostu wywal. no chyba ze chcesz sie czegos nauczyc?

a tak pozatym - nie ladnie zucac kolumna! tylko w takim przypadku magnes odpada od kosza :P

Skomentuj

żeby to teraz złożyć musisz głośni rozebrać na części pierwsze niestety inaczej się nie da, musisz odkleić od kosza membranę z zawieszeniami i zrobić dystanse żeby wpasować równo magnes tak żeby szczelina była równa z każdej strony i dopiero później wszystko centrować a magnes musisz przykleić jakimś klejem epoksydowym.

Skomentuj

w taki sposób:
                  http://www.youtube.com/watch?v=PLUYbfQKjdg

Skomentuj

Czaruję...
                  X