Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem.

Cześć mam mały problem a mianowicie posiadam ampli kina domowego pioneera vsx416 nie ma on wyjścia pre out na wzmak do frontów a mam uniampa. I tu pytanie czy da się jakoś podpiąć uniampa do wyjścia amplitunera? .

da sie,
    to są wyjścia z przedwzmacniacza, daj konda 2,2uF szeregowo między tym wyjściem a uniampem (o ile juz go nie masz) i możesz podłączyć.

Skomentuj

El_liero, chyba cos zle przeczytales...
      bart2111, pewnie ze sie da - trzeba je dorobic :lol:
      a jak nie wiesz jak to bedzie troche kombinowania :???:

Skomentuj

Chętnie poczytam.Paweł Jak wiesz to napisz jak nie będzie to trudne to przerobie to.
        Był bym wdzięczny.

A takie kostki co w car audio stosują że można podpiąć wzmacniacz do radia co nie ma wyjścia z przedwzmacniacza, może by to zdało egzamin.

Skomentuj

najlepiej bedzie wyprowadzic sygnal niskopoziomowy. w tym celu trzeba bedzie go odnalezc na plytce wzmacniacza.
          to co podales to wejscie wysokopoziomowe ktore stosuje sie np w panelach do suba. mozesz cos takiego zrobic ale nie wiem czy to bedzie mialo sens

Skomentuj

Musiał bym poszukać specyfikacji układu a tam siedzą 2 stk.

Skomentuj

no to poszukaj na ktora nozke podawany jest sygnal i wyprowadz go na zewnatrz

Skomentuj

Rozebrałem go i jest tam końcówka stk 412-230c to chyba 2 kanały oraz stk 413-230c 3 kanały.
                Tylko nie ma nigdzie jakiegoś opisu.
                Macie jaką rade na to?.

Skomentuj

http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...TK412-030.html
                  tylko to jest :???:

sprawdz po charakterystycznych elementach czy nie ma takiego samego ukladu
                  o ile widzisz sciezki

Skomentuj

Chyba go sprzedam i kupie coś co ma preouty.

Moze był by jaki chętny na tego pioneera.

Skomentuj

aaaaa " nie ma wyjścia preout"

a ja słowa "nie" nie zauważyłem:)

Skomentuj

Zrobię chyba przełącznik do kolumn do stereo uniamp a KD pionner.
                        Bo przepinanie kabli głośnikowych mi się nie uśmiecha.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart2111
                          A takie kostki co w car audio stosują że można podpiąć wzmacniacz do radia co nie ma wyjścia z przedwzmacniacza, może by to zdało egzamin.
                          W sprzecie domowym jest duzo wieksza moc i takie przejsciowki moglyby sie po prosu spalic.
                          Najprosciej bedzie dorobic dzielniki rezystorowe z wyjsc wysokopoziomowych. Wyprowadzanie czulego sygnalu z wejsc koncowki moze skonczyc sie brumami albo wzbudzeniem koncowki zaleznie jak jest uklad rozwiazany.

Zamieszczone przez bart2111
                          Zrobię chyba przełącznik do kolumn do stereo uniamp a KD pionner.
                          Bo przepinanie kabli głośnikowych mi się nie uśmiecha.
                          Moj uklad zabezpieczen ma taka funkcje. Jak wlaczysz wzmacniacz to zalaczy sie po czasie przekaznik dolazcajac kolumny a jak bedzie wylaczony to sygnal z zewnetrznego wzmaka ''przeleci'' przez przekaznik. To jest taka funkcja ktora ulatwia bezposrednie porownanie dwoch wzmacniaczy. Klopot w tym ze masa sa wspolne i ze soba zwarte co moze owodowac klopoty. Przelacznik wzmacniaczy powinien rozlaczac i sygnal i masy.

Skomentuj

Ten przełącznik akurat rozdziela bo zastosowałem przełączniki dwu stanowe.
                            A te dzielniki rezystorowe to jak by to wyglądało?.

Skomentuj

Nie dwu stanowe tylko z dwoma parami stykow. Do dwoch kolumn powinien byc przelacznik dwu stanowy z czterema parami stykow ew dwa z dwoma parami kazdy.

Dzielnik rezystorowy to dwa rezystory polaczone szeregowo o tak dobranych wartosciach zeby stlumic sygnal.
                              Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                              X