Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilacz do Alesis Multimix 8 Firewire

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilacz do Alesis Multimix 8 Firewire

Witam. Kupiłem mikser analogowy jak w tytule, ale bez zasilacza. Oryginalny wygląda tak http://www.thomann.de/be/alesis_mult...teil_700ma.htm Może mi ktoś powiedzieć, czy da się coś takiego samemu zrobić? Cena oryginalnego zasilacza 40 euro :sad: Proszę o jakieś porady, może ktoś miał podobny problem.

Zobacz jak opisane sa wejscia na mixerze (pradowe oczywiscie). Powinno byc napisane jaka zyla ile volt i ile pobiera mocy.

Skomentuj

Nie mogę znaleźć żadnego schematu zasilacza, ani schematu części zasilania miksera. Na mikserze(przy 3-pinowym gnieździe zasilania) jest napisane: 18V 700mA x2 Tak to wygląda http://kondor83.republika.pl/ , 2 zdjęcie widok od wewnątrz.

Skomentuj

Najlepiej jakbys zapytal kogos kto ma taki zasilacz czy nie moglby zmierzyc ci napiec.

Inna droga. Zasilanie phantom to +48V. Mozesz popatrzec jak jest podlaczone do tych kabli zasilanie phantom i z tego wydedukowac gdzie ma isc ile woltow. Mase pewnie rozpoznasz po sciezkach i podlaczeniu elementow.

Zasilanie to 2x 18VAC ktore po wyprostowaniu daje 2x25V ktore to po odliczeniu strat na elementach itd daje pomiedzy szczytami 48V stalego do phantoma.

Zasilacz musi zaprewnic troche wacików.. trafa malej mocy maja podobna cene wiec mysle ze mozna dac trafko ze 30W nawet z zapasem.. 2x18VAC

Skomentuj

Jak tam jest 2x18V zmiennego to zaden problem skombinowac takie trafo. Jesli klopot bedzie w zdobyciu takiego napiecia to mozna dac dwa trafa kazde po 18V.

Zamieszczone przez n_omyzs
          Zasilanie to 2x 18VAC ktore po wyprostowaniu daje 2x25V ktore to po odliczeniu strat na elementach itd daje pomiedzy szczytami 48V stalego do phantoma.
          To akurat bzdura! Phantom wcale nie musi miec 48V (10-48V) a jesli nawet tyle ma to zazwyczaj jest to uzyskiwane prosta pompa ladunkowa ktora pracuje z napiecia zmiennego dlatego takie uklady maja zasilacze napiecia zmiennego.

Skomentuj

Ano ekspertem nie jestem to sie moge myslic, po prostu phantomy z ktorymi spotkalem sie dotychczas mialy 48V :P.. tak byly opisane

Skomentuj

Dostałem mikser z zasilaczem od drukarki hp (model 0950-3807, 18V/2,23A). Ktoś odlutował przewody od gniazda i połączył bespośrednio z przewodami zasilacza. Niestety kiedy podłączyłem mikser zaświeciły się wszystkie diody na masterze na obu kanałach, tak jakby sygnał był na maxa przesterowany i żaden kanał nie działał. Czy to z powodu złego zasilacza? Czy wystarczy sam transformator np. taki http://www.cyfronika.com.pl/s/produc...ducts_id=15090? Nie trzeba żadnych dodatkowych elementów? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Skomentuj

Bo ten zasilacz od drukarki ma pojedyncze napiecie zasilania i w dodatku stale.
                To trafo jest ok, mogloby byc mniejszej mocy (25W).

Skomentuj

Dzięki za pomoc, zamówiłem już transformator.

Skomentuj

Czaruję...
                  X