Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tda 7296 zamiast tda 7294

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tda 7296 zamiast tda 7294

Panowie kupiłem panel do suba:
    http://www.allegro.pl/item677330261_...ini_cenka.html

w aukcji na pisane jest, że jest to wzmacniacz "ZBUDOWANY JEST NA OGÓLNIE ZNANYM UKŁADZIE TDA 7294 MOSFET" jednak zamiast 7294 jest tda 7296.
    Ma 4 kondensatory 25v 3300uF każdy.
    W nocie znalazłem, że jest to wzmacniacz o mocy 60W a miał być 100W.
    Facet w czasie rozmowy telefonicznej jeszcze przed licytacją też mówił, że jest tda7294.
    Jak uważacie czy gość mnie oszukał (delikatnie mówiąc) czy parametry tech kości odbiegają tak bardzo od siebie?
    Juz mi sie nie chce...

Facet sie nie znal, ale to bez znaczenia jaki siedzi tam scalak bo i tak na zadnym z nich nie uzyskasz 100W. Za te pieniadze nie ma co narzekac. A jak chcesz wieksza moc to musisz wstawic TDA7294 i nowe trafo z wyzszym napieciem a to sie nie oplaca.
    Ciesz sie tym co masz.

Skomentuj

dzięki irek,
      zastanawiam się tylko czy wystarczy dla 20/60/19 4R?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Cytuje wycinek z aukcji "WZMACNIACZ ZBUDOWANY JEST NA OGÓLNIE ZNANYM UKŁADZIE TDA 7294 MOSFET O CIEPŁYM LAMPOWYM BRZMIENIU" heh lubie takie auckje dobra ściema to podstawa :] juz po tym powinieś sie zorientować ze gość podkolorował aukcje

Skomentuj

kaman777,
          w to to i tak nie uwierzyłem z wiadomych przyczyn ale nie spodziewałem się zupełnie innej kostki. To już chyba przesada :mad:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
            zastanawiam się tylko czy wystarczy dla 20/60/19 4R?
            Na początek powinno starczyć. Nie będzie to grać rewelacyjnie bo głośnik też jest nędzny.

Skomentuj

bart210,
              Miałeś go kiedyś, może testowałeś, albo wiesz gdzie był stosowany?
              Ja nie znalazłem na jego temat prawie żadnych informacji. Możesz coś powiedzieć?
              ten sub ma być dla mojego kolegi. Jemu z pewnością wystarczy.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przyznam, że nie miałem tego głośnika, ale mam GDN 20/80/2 i jest to jak narazie najlepszy głośnik 8'' niskotonowy Tonsila. Mimo to głośnik nie ma jakiegoś rewelacyjnego zejścia (o ile tylko na tym zależy), także przypuszczam, że słabsze 8'' tonsila będą grały zdecydowanie gorzej. Jak posłuchasz to się przekonasz :wink:

Skomentuj

No hi-end to nie będzie. Jak by miał być to bym użył Irkowego panelu i Cerwina Vege 84
                  o takiego:
                  http://www.radar.pl/Cerwin-Vega-VEGA-84-14028816/
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie przesadzajmy z tym haj-endem i jego cenami, to wzmacniacz za 100zl czyli ponizej ceny podzespolow wiec nawet byle jaki tonsil do niego jest juz za dobry bo za drogi.
                    Mialo byc tanio wiec jest tanio a jak ktos chce dobrze to nie moze byc tanio, to chyba oczywiste.

Skomentuj

Czaruję...
                    X