Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z TDA7294 i przedwzmacniaczem...Prosze o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z TDA7294 i przedwzmacniaczem...Prosze o pomoc

Witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem na tym forum i mam taki problem. Składam wzmacniacz na TDA7294 dwóch kostkach. Mój problem polega na tym że gdy podłącze jedną TDA pod przed wzmacniacz to nawet gra ładnie natomist gdy dwie kostki to strasznie charczy buczy nie da sie tego wogóle słuchać Mój przedwzmacniacz jest zrobiny na dówch kostakch TL072. To jest oczywiście gotowy kit. Prosze o pomoc i sugestie...

to ma byc stereo czy mostek??

Skomentuj

primo - nie ten dzial
      secundo - najpierw podlacz wzmacniacz bez preampa

Skomentuj

Jest to stereo

[ Dodano: 2009-07-25, 13:38 ]
        Podłączyłem to bez preampa. Gdy włącze zasilenie to słychać delikatne bzyczenie a potem muzyka to zagłusza.

Skomentuj

a jak masz podlaczony sygnal? masy OK? jest wogole w obudowie?

Skomentuj

Nie bardzo rozumiem???

Skomentuj

najlepiej pokaz foto tego co zrobiles

Skomentuj

Zapewne masz petle masy gdy podlaczasz 2 koncowki razem. Przy pojedynczej petli nie ma. Pokaz schematycznie jak to popodlaczales - w szczegolnosci masa.

Skomentuj

Paweł S moge Ci to zdjęcie wysłać na gg??

[ Dodano: 2009-07-26, 18:02 ]
                  To jak mam nie robić tej pentli z masy??

Skomentuj

wklej zdjecie tutaj - nie jestem elektronikiem wiec nie zawse jestem w stanie pomoc. od tego wlasnie sa fora - pomoc moga tez inni

Skomentuj

Może ktoś mnie wysmiać ale nie wiem jak tu się zdjęcia wkleja

Skomentuj

wrzuc obrazek na imageshack, pozniej skopiuj link dla forumów i kliknij tu nad edycja posta przycisk IMG :)

Skomentuj

Niestety na tym forum (jedynym na siwiecie jakie znam) nie da sie załączać plików. Podobno wina techniki - pewnie admin nie słyszął o dyskach TB i procesorach Quad 4x2,8GHz...

Skomentuj

brencik, jak to mówią "kiepskiej baletnicy to i gacie w kroku uwieraja". Jakos większość osób z tego forum nie ma z tym problemu, żeby pliki zamieszczać na innych dostępnych serwerach a tutaj linki wstawiać. W sumie to zawsze można przejść na elektrodę, tam plików można zamieszczać ile dusza zapragnie... tylko jak ma się elektroda do diyaudio pod względem merytorycznym?... oczywiście nie obrażając elektrody bo tam też wiele bardzo cennych informacji można znaleźć

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                              dyskach TB i procesorach Quad 4x2,8GHz...
                              nie wiedzialem ze to zmniejsza transfer i koszta utrzymania serwera. :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez suszi
                                wrzuc obrazek na imageshack, pozniej skopiuj link dla forumów i kliknij tu nad edycja posta przycisk IMG
                                BEZ IMG!
                                kopiujesz link z miniaturka (thumbnail) i wklejasz go bezposrednio do postu

Zamieszczone przez brencik
                                Niestety na tym forum (jedynym na siwiecie jakie znam) nie da sie załączać plików
                                jak zaplacisz 100zl rocznie lub bedziesz sie ciagle wkurzal na wyskakujace reklamy to i zalaczniki beda...
                                a jak narazie cieszmy sie ze forum jest w pelni nie zalezne i funkcjonuje ;]

Skomentuj

To jest zdjęcie mojego wzmacniacza oczywiscie jest on w trakcie budowy.

Skomentuj

niepotrzebnie przeciales radiator...
                                    masz podkladki + paste pod scalakami?
                                    czy masy (minusy) sygnalu (gniazda RCA) masz podpiete do obudowy?

Skomentuj

Pawel S., podkladki podkladkami ale pod srubami i tak nic niema z tego co widze... chyba ze o mniejszej srednicy.

Skomentuj

To co mam mase podłączyć pod obudowe?? Pod scalakami nic ma... A o ile wiem to wyjścia Cinch będą chyba dotykały masy bo to są orginalne wejścia co były prz tej obudowie..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X