Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PARAMERTY WZMACNIACZA NA WYJŚCIU.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PARAMERTY WZMACNIACZA NA WYJŚCIU.

Mam pytanie jak zmieżyć parametry wzmacniacza na wyjściu gdyż mam mału wzmacniacz (napędział 2 satelity po 5W i suba 18 W:/) Chciałbym wiedziec czy ten wzmacniacz pociągnie mi ten głośnik(nie potrzebuje większego) http://www.stx.pl/glosnik.php?nr=25 no ewentualnie jeszcze ten http://www.stx.pl/glosnik.php?nr=39.

grac bedzie ale cicho dosyc. Ja bym sie nie bawil wylko zroil cos co dostarczy tym stxom tyle powera ile im trrzeba.

Skomentuj

żebym ja jeszcze sie znał na elektronice to może bym i coś zrobił, a jeszcze jedno pytanie :czy dało by sie przerobić tego wzmaka tak żeby ten stsx grał troche głośniej niż cicho:) bo myśle że to byłbym w stanie zrobić jeśli by sie dało

A propo jak ty byś coś zrobił to mi to wyceń musiało by to jeszcze pociągnąć 2 satelity max 20 W Obudowe sam zrobie bo az taki lamer niejestem. A wzmaka mógłbym kupić od ciebie jeśli by nie było za drogo wraz z zasilaczem oczywiście :)

Skomentuj

wycenic cięzka sprawa ale mysle ze lepiej wyjdziesz jak kupisz sobie starą unitre jakies 40W i bedziesz zadowolony a te kolejne kolumienki to chcesz miec jako dodatek do tych czy ajko osobne kanały jak w kinie domowym.

Skomentuj

Więc tak wzmacniacz ten co miałem był zrobiony na tej zasadzie że miał w sobie filtry: jeden dolnoprzepustowy na suba i jeden górno na satelity (jesli dobrze rozumiem) Tak też bym chciał zrobić teraz. Ten w zmacniacz jest w 100% sprawny ale na nim był mały głośnik tylko 18 W RMS i myśle że jakbym podpął pod niego tego stx-a albo mniejszego to by go poprostu niewydołał. A czy możliwe jest jego przebudowanie to nieiwm bo jak pisałem w elektronice jestem zielony Dlatego wolałbym kupić gotowego wzmaka TDA oraz odpowiedni zasilacz który by mi pociągnał jeden głośnik basowy(właśnie tego stx-a i 2 satelity narazie mam 5 W ale w przyszłości zrobiłbym 2 małe kolumny tak do 15-20 W max.

Skomentuj

No moc dalo by się zwiększyc przez zbudowanie nowej końcówki mocy i zasilacza do niej. Filtry takze mozna łatwo zbudowac, chyba ze znajdziesz łatwy sposób zeby uzyc tamtych. Moze napisz ile mozesz przeznaczyc na to pieiedzy to sie cos pomysli

Skomentuj

Czyli mógłbym wykożystać ten wzmacniacz co mam tylko by go trzeba było z lekka przebudować czy tak? co do kasy to naprawde nie mam pojęcia bo i tak narazie nie mam powiedz ile ty byś włożył chyba i tak wszystko zależy od głośnika no nie? A cena głośnika ok 40 zł chodzi mi o tego stx-a http://www.stx.pl/glosnik.php?nr=39 a co do reszty kasy to by sie skombinowało. Zaproponuj coś powiedzmy zeby tylko podnieść moc na ten głośnik. A satelity narazie zostawie w spokoju.

Skomentuj

Hmm w sumie to co ja moge zaproponowac. Wpioł bym sie przed końcówke mocy dla suba by wziąc odfiltrowany sygnał od wysokich czestotliwosci i zapodał go na moduł wzmacniacza mocy na powiedzmy tda1514a z dobrym zasilaniem. Ew jesli 50W to za duzo to mozna zrobic wzmaczek na tda2030 i meic te 25W sporo taniej wyjdzie ale konstrukcja mniej przyszłościowa niestety.

Skomentuj

Wiesz co msuze chyba poszukać kogoś kto sie na tym zna bo ja tego raczej sam niezrobie. :) Pozostaje mi jeszcze kupić wszystko gotowe czyli wzmak, zasilacz i głośnik bo obudowe to zrobie. Jak mi zostanie podłączyć głośnik 2 kablami do wzmaka to sobie poradze hahaha. Może znasz kogoś kto takie coś by zrobił za drobną opłatą

Skomentuj

Jesli bym byl na twoim miejscu to naprawde wyrwał bym starą unitre z allegro, filtr dolnoprzepustowy moge Ci zrobic. BEdziesz miał sprzecik na lata i moc takze spora bedzie.

Skomentuj

No to zrobimy tak pomyśle nad tym i jak c to sie skontaktuje z tobą na gg ok?

Skomentuj

Czaruję...
                      X