Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio samochodowe w domu jaki zasilacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio samochodowe w domu jaki zasilacz

Witam moim problemem jest iz chce teraz zrobic male audio w domu mam radio samochodowe ale nie wiem jakim zasilaczem je zasilic myslalem o komputerowym zasilaczu AT ale nie wiem czy cos trzeba jeszcze przerabiac w nim . Szkoda mi jest kasy na Zasilacz CB prosze o propozycje. Z góry dzieki za pomoc :grin:

Komputerowy będzie w sam raz.Myślę, że mocowo wystarczy na jako takie granie,sam miałem kiedyś dla testu tak podłączone radio i było ok.

Skomentuj

coraz czesciej widac CA w domu :???:
      z jednej strony glupota ale z drugiej zawsze trzeba czasami przetestowac...

zasilacz AT w zupelnosci wystarcza. pod samo radio nawet nie trzeba nic kombinowac zeby wystarczylo mocy :P

podlacz i baw sie

Skomentuj

Pawle, bo z tym to mi się zdaje jest tak, że mimo słów krytyki tego pomysłu z każdej strony, jest to zabawa dość tania i każdego korci, żeby się w to pobawić (mnie też :P). Przy okazji podepnę się ze swoim pytaniem. Mowa tutaj o zasilaczach AT. W zasilaczach ATX zapewne trzeba zewrzeć któreś piny ze sobą? Chodzi mi o to, że ATX dostaje sygnał do startu z płyty głównej a AT z tego, co pamiętam ma "pstryczek-elektryczek", tudzież guzik.

PS. Ok, już znalazłem. Może się komuś przyda: http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/zlacze-atx.html

Skomentuj

Łyszka, Dzieki za ta stronke nie wiedzialem ze trzeba jakos obciazyc i chyba przez to zjaralem 2 zasilacze atx
          ;/ wiecie moze jak je naprawic? wlozylem drucik w te piny i podlaczylem do sieci ale nie obciazylem go noi poszedl dymek a drugi wcale nic sie nie stalo

Skomentuj

Dzieki za ta stronke nie wiedzialem ze trzeba jakos obciazyc i chyba przez to zjaralem 2 zasilacze atx
            ;/ wiecie moze jak je naprawic? wlozylem drucik w te piny i podlaczylem do sieci ale nie obciazylem go noi poszedl dymek a drugi wcale nic sie nie stalo
            Coo? Na pewno zwarłeś zielony z czarnym? Nie możliwe, że przez to się zjarał.

Skomentuj

a no tak znaczy nie podlaczalem pod kompa bo sie boje ze mi sie komp spali a i tak sie ledwo trzyma Tak zielony z czarnym i kupa dymu (zart maly dymek poszedl )

Skomentuj

http://www.hotfix.pl/images/articles/zasilacz/3.jpg

Powinno być to tak podłączone, ja osobiście podłączam do tego czarnego kabelka zaraz obok zielonego, a nie tak jak a zdjęciu.

Bez obciążenia nic się stać nie powinno.

Skomentuj

Zamieszczone przez Łyszka
                  Pawle, bo z tym to mi się zdaje jest tak, że mimo słów krytyki tego pomysłu z każdej strony, jest to zabawa dość tania i każdego korci, żeby się w to pobawić (mnie też ).
                  no wlasnie - WYDAJE sie ze jest tanio. kupujesz tanio sprzet a drugie tyle wydajesz na zasilacz do tego :P

Skomentuj

taki zasilacz kosztuje 9 zł razem z przesylka 18 200wat

Skomentuj

no tak, do radia taki AT sie nadaje.
                      ale jak np chcesz juz odpalic na tym wzmacniacz samchodowy to potrzebujesz takich zasilaczy 4-10szt + potezne diody prostownicze + ogromna bateria kondensatorow lub akumulator...
                      tak wiec koszta spore :P

Skomentuj

ja tylko potrzebuje do sluchania muzy zeby czsami w miare glosno bylo

[ Dodano: 2009-08-18, 00:09 ]
                        ej a nadawal by sie taki zasilacz ? http://www.allegro.pl/item714119190_...5a_okazja.html

Skomentuj

tak, ale ledwo wystarczy do sluchania radia
                          o glosniejszym graniu zapomnij

Skomentuj

pawel hu.. sie znasz kupilem ten zasilacz w sklepie i gra radio lepiej niz na AT i glosno super gra

Skomentuj

pawel hu.. sie znasz kupilem ten zasilacz w sklepie i gra radio lepiej niz na AT i glosno super gra
                              Zasilacz 1,25A i to ma dobrze grać? :neutral: Chyba jednak kupiłeś inny zasilacz, a o amperażu pojęcia nie masz.

I proszę mi tu Pawła nie obrażać! O!

Skomentuj

no przepraszam ale taki kulem i elegancko gra ;/

[ Dodano: 2009-08-18, 15:02 ]
                                kupiłem*

Skomentuj

Niektóre radia nawet maksymalnie wyciszone pobierają nawet 0,8A. Przy mocy maksymalnej 4-10A. A tu mamy prąd maksymalny 1,25A, w sumie to zasilacz impulsowy więc może być sztywniejszy niż zwykły. Ale nie słuchaj głośno bo się spali.

Skomentuj

skiba32d, a gdzie pisalem ze to NIE BEDZIE GRALO?
                                    grac bedzie. ale jak podglosnisz to zabranie mocy.
                                    Zamieszczone przez skiba32d
                                    gra radio lepiej niz na AT i glosno super gra
                                    no i mamy kolejny przyklad ze przestery sa uwazane przez poczatkujacych za "glosne" granie :???:

skoro nie rozumiesz swojego blednego postepowania na przykladzie elektryki to moze podam to na innym przykladzie?
                                    znasz sie na motoryzacji?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      coraz czesciej widac CA w domu :???:
                                      Ale takie radyjko w domu to nie jest nawet taki zły pomysł. Radyjko czasem można wyrwać od znajomego jakiegoś za dosłownie parę groszy, jakieś zasilacz od kompa też nie trudno znaleźć, często nawet za darmo u siebie w domu... I parę waciszów z tego wydostanie się. Nikt nie mówi o robieniu imprezy, ale tak po prostu włączyć żeby grało... A tu poza wzmacniaczem jest odrazu odtwarzacz CD i radio. Czego chcieć więcej za kilkadziesiąt złotych? Bodajże kolega dolphin123 zastosował coś takiego dla swojej dziewczyny i pewnie jej to starcza. A wszystko ładnie skompresowane :)

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      ale jak np chcesz juz odpalic na tym wzmacniacz samchodowy
                                      To już czysta głupota!

Zamieszczone przez skiba32d
                                      ja tylko potrzebuje do sluchania muzy zeby czsami w miare glosno bylo
                                      Zmień koncepcję :) To się do tego nie nadaje...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                        Zmień koncepcję To się do tego nie nadaje
                                        Zgadzam się.Żeby to zagrało musiał by mieć w domu akumulator a to już jest bezsens.....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X