Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnice jambo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnice jambo

Ma ktoś może w swojej konstrukcji zwrotnice Jambo.Zastanawiam się nad zakupem J-3 dla głośników Tonsila.
    GDN 20/80/2
    GDM 12/60
    GDWK 8,5/50
    Może ktoś wyrazić swoją opinie?
    Pozdrawiam:)

podobno najlpesze zwrotnice jakie można dostać w sklepach. czyżby jakaś bialoglowa zajmowala siebudowa kolumn? jestem pod wrażeniem

Skomentuj

Zwrotnice JANBO sa dobrze wykonane z przesadna dokladnoscia i nawet parowane! Dla mnie to glupota bo zwrotnice dobiera sie do konkretnych glosnikow na podstawie pomiarow calej kolumny a nie samej zwrotnicy. Jak nie ma innych mozliwosci to mozna je kupic i ew cos pozmieniac.
      GDM12/60 to bardzo chalasliwy glosnik i zakrzyczy ci tego niskotonowca. Pozatym to bardzo stary glosnik. Proponuje jakis GDN13 lub 16 z polipropylenowa membrana wtedy wizualnie zgra sie z niskotonowcem.
      GDWK8,5/50 wydaje sie zbyt slaby do tak mocnej kolumny. Proponuje jakas kopulke 25mm.
      GDN20/80/2 to kultowy glosnik ale drogi niedlugo STX wypusci GDN22-120-8SC ktory za 1/3 ceny dorownuje tonsilowi.

Skomentuj

chyba raczej za 2/3 albo 1/2

Skomentuj

na stronce stx'a jest za 45zl. to chyba 1/3 z okolo 150

Skomentuj

TO czy dorówna sie jeszcze okaze na razie mozna sobie tylko ostrzyc zęby.

Skomentuj

Ja juz mam tego STX-a i jest naprawde dobry. Zreszta Fs=32Hz a Qts=0,34 Vas=40dm3 wg producenta moje pomiary wykazaly 55dm3 i nawet nizsze Fs.
              Glosnik ma bardzo lekka membrane i dobrze radzi sobie z impulsami do tego Xmax=7,7mm!!!!

Skomentuj

Irku skad masz te parametry glosnika STX GDN22-120-8SC ?? bo na stronce sa inne:( te na strocne tez nie sa najgorsze z reszta, to gdzie teraz sa oficjalne parametry do glosnikow STX??

Skomentuj

Irku masz juz jakies dane dotyczace premiery tych nowych głośników ??

Skomentuj

Ja mam Janbo SŁ-OT-U i jest jak dla mnie super.
                    Napedza GDWK 10/80/2 i 2x GDN 16/30/1.
                    Wiem dla jednych bedzie herezja podlaczac GDN jako
                    sredniotonowy, ale nie mam kasy na typowego srednitonowca
                    wiec poprostu owinolem dosc szczelnie GDNa i dziala jak bozia przykazala

Pozdrawiam

Skomentuj

http://www.stx.pl/glosnik.php?nr=62 irek pewny jesteś że to to ?

Skomentuj

Cholera przeciez napisane że ich jescze nie ma w sprzedarzy a irek zdobył limited edyszyn only for irek.
                        Nie umiecie czytać?

Skomentuj

Czaruję...
                        X