Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cambridge Audio a300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cambridge Audio a300

Witam . Posiadam wzmacniacz Cambridge Audio A300 . Mam pytanie dlaczego przy włączaniu go powoduje on ruch membran głośników . Tak ma byc dlatego że jest analog czy co ... ? Coś takiego zauważyłem także np w wzmacniaczu znajomego ( w jakimś starym JVC ) .

Z góry dzięki za pomoc .

Po prostu w tych wzmakach nie ma układu opóźniającego załączanie i odłączającego kolumny, który nie pozwala na odtwarzanie tzw. stanów nieustalonych wzmaka. Jest to normalny objaw. Możesz sobie zrobić lub dokupić i zamontować taki układ.

Skomentuj

Albo jezeli jest taka mozliwosc, wybor wyjscia na kolumny A albo B, ja tak mialem w starym wzmacniaczu i zanim wlaczalem wzmacniacz przekrecalem pokretlo z A na B ( gdzie pod A mialem podpiete kolumny) dopiero po paru sekundach przelaczalem na A :)))

Skomentuj

ehheeh, no to możesz nawet i tylko przełącznik sobie dorobić w kablach głośnikowych i też załatwi sprawę.

Skomentuj

Gdzie taki zdobyć można ... :?: :wink:

Skomentuj

jesli nie ma slyszalnego i widocznego wielkiego walniecia to nie ma sie czym przejmowac i nie warto kombinowac z jakimis przelacznikami bo to tylko ryzyko zlego podlaczenia i zwarc co jest duzo grozniejsze.

Skomentuj

jeśli nie wyrywa Ci membran to olej to :P

Skomentuj

Czaruję...
              X