Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitor z lapka do blaszaka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitor z lapka do blaszaka?

padl mi monitor (tak, znowu)
    a ze obok lezy toshiba SP6000 ktorej rowniez nie naprawie to pomyslalem zeby skozystac z matrycy LCD lapka i podlaczyc ja do blaszaka
    da sie tak? probowal ktos juz kombinowac z czyms takim?
    nie wiem czy elektronika jest juz wbudowana w matryce czy siedzi na plycie glownej wiec dlatego pytam

klapka z monitorem jest podlaczona do plyty glownej ok 20 kabelkami (jak trzeba to dam zdjecia)

hmmm, złącze DVI może mieć 29 pinów max, zależnie od paru rzeczy.

Ale według mnie istnieje możliwość takiego odłączenia. Być może będziesz musiał rozpoznać kolory kabelków, dobrze by było jakbyś miał stary kabel od monitora DVI i go rozkroił i tak samo kolorystycznie podpiął się do matrycy.

Ale to trzeba sporo poszukać na ten temat.

[ Dodano: 2009-08-31, 19:55 ]
    ile dokładnie jest kabelków ? Da sie wyróżnić kable zasilajace?

[ Dodano: 2009-08-31, 19:56 ]
    elektronika matrycy nie ma prawa być na płycie głównej.

Skomentuj

20 + 7

probowalem rozebrac monitor ale nie odchodzi latwo a nie chce tego polamac

Skomentuj

Nie da się - tzn. za sensowną kasę W zasadzie nic się nie zgadza. Ani transmisja, ani sterowanie, ani synchro ani zasilanie. Były kiedyś do kupienia konwertery - w czasach kiedy nie było monitorów LCD ludzie kombinowali jak podłączyć "monitor" z laptopa do PC. Teraz to się zwyczajnie nie opłaci, to i przestali robić.

Skomentuj

Tez mam starego lapa ktory padl ale LCD zostalo, przez chwile pomyslalem o tym by probowac jakos podlaczyc lcd, ale w koncu kupilem LCD monitor, mniej zachodu i wcale tak duzo monitory w dzisiejszych czasach nie kosztuja )

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
            mniej zachodu i wcale tak duzo monitory w dzisiejszych czasach nie kosztuja
            lapek lezy a kase przeznacze na nowego lapka (czytaj offtopic)

no ale jak sie nie da to sprzedam calosc na allegro :???:

Skomentuj

Kiedyś chciałem kupić sobie uszkodzony laptop ze sprawną matrycą, aby tanim kosztem sprawić sobie płaski ekran do PC. Szukałem informacji jak to podłączyć, niestety nie da się. Do takiej matrycy trzeba specjalny sterownik, który jest wbudowany na płycie głównej/karcie graficznej w laptopie. Zwykłe monitory LCD mają wbudowany taki sterownik do matrycy. A laptop posiada samą matrycę w górnej częśći dlatego ekran jest taki cienki. Większość elektroniki ekranu znajduje się w dolnej części laptopa.

Skomentuj

czyli calosc laduje na allegro :neutral:

Skomentuj

Pawel S., oj daj spokój, używanego LCD można za 100zł łyknąć ;]

Skomentuj

Pawel S., trzymaj tu aukcja na allegro monitorek 100 zł 2 lata gwarancji i 17" czego wiecej chciec trzym link http://www.allegro.pl/item725110798_...gwarancji.html
                    i daj sobie spokoj z tym laptopem

Skomentuj

byłem, widziałem, podziękuje...
                      no i wroc - tylko odbiór osobisty.
                      99% to szroty wyglądające jakby ktoś się nad nimi pastwił, nie nadają się użytku.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item732769033_...tny_winxp.html

Skomentuj

Czaruję...
                        X