Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POMOCY!!! MAM STARY WZMACNIACZ NIKKO...........

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

POMOCY!!! MAM STARY WZMACNIACZ NIKKO...........

Posiadam wzmc. Nikko Alpha III Power mos fet / dc power amplifer
    (pobór 580 wat) , ma 2 kanały po 160 wat. Pod ten wzmak mam podłączony
    przedwzmacniacz Sansui c55 ( 8 watt).

Przejdzmy do rzeczy, pod jedno wejście mam podłączone 2 głośniki 150wat (8 ohm) oraz
    300 (4 ohm . A czy pod drugie wejście mógłbym podłączyć głośnik o mocy maksymalnej 800 wat i znamionowej 360 ( 8 ohm) ?????????

Tak. Martwilbym sie bardziej o to cudo na juz podlaczonym kanale..

Skomentuj

to ile pod 1 kanal na maxa moge ? ;p ta 300 tak ją tylko podlaczylem ale gra dobrze.
      chiałem złaczyć 2 glasniki 300 i 50 watowy głośnik zeby mi razem wyszło 8 ohm ale cos nie chce grac:P

Skomentuj

Nie chodzi o to ile, ale jak. Jesli wypadkowa impedancja bedzie za mala po prostu spali sie koncowka mocy. Jesli dotad nie spaliles to widocznie fuskem podpioles to dobrze.

W kwestii mocy tu nie ma ograniczen mozesz podlaczyc choby glosniki 1000000W pod wzmacniacz i tak da tylko tyle ile jest w stanie. Dodam jeszcze ze jak czytam o tym 150, 300, 800 itd glosnikach to nieco watpie ze to faktyczne moce. 800W to maja potezne 18" glosniki estradowe nie z allegro za 300zł ale o wiele mocniejsze i pewne konstrukcje.. 300 i 150W to pewnie tez nieco przebajerzone. Pokaz po prostu co tam masz.

Skomentuj

zapewne ich moce nominalne są małe.Ale mam jecze jedno pytanie czy mógłbym podłączyć skrzynkę basową aktywną?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Sorki za bezsensowne pytania

Skomentuj

mozesz podlaczyc pozwalamy tez ci zjesc sniadanie i obiad zebys nie umarl z glodu zanim zapytasz :) na noc nie powinno sie jesc weglowodanow.

Skomentuj

Nie na temat...
              ...

Skomentuj

Czaruję...
              X