Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki naped do MDS12DVC?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki naped do MDS12DVC?

Witam.

Nabyłem ostatnio IT MDS12DVC :mrgreen: I teraz kilka pytań..
    Napęd.. Głosnik dośc wymagający, bo dwie cewki, więc może jakiś wzmacniacz estradowy+filtr, co panowie o tym myślą?
    Po za tym myslałem sobie o aktywnym podziale między kolumienkami a subem.. Kolumny na VifaM18WH+MorelMDT29. Też proszę o wasze opinie na ten temat :wink: Ew jak to dobrze zrobic? Zwrotnica DIY, może jakieś CA?
    Ostatnie chyba pytanie może niezbyt do tego działu, ale juz nie będę następnego tematu zakładał.. Takero radził mi ładowac go w 40pare do 50 litrów przy strojeniu koło 40Hz b-r ktos ma inne propozycje? Lapsze?

Pozdro :wink:

Zamieszczone przez malyzmc
    Takero radził mi ładowac go w 40pare do 50 litrów przy strojeniu koło 40Hz b-r ktos ma inne propozycje? Lapsze?
    to 12 cali, napewno niższe strojenie. Maksimum 35Hz moim zdaniem

Skomentuj

I tak pewnie trzeba będzie zrobic :razz:

[ Dodano: 2009-09-11, 17:53 ]
      http://www.allegro.pl/item716418183_...cy_pa_400.html :?:
      Panowie, nikt nie jest w stanie pomóc?

Skomentuj

Witaj.
        Posiadam mniejszy model z tej serii a mianowicie MDS10DVC. Będzie grał w 40 litrach strojony na 28 Hz. Zasilany będzie 300 W wzmakiem Irka. Podłączę jedynie jedną cewkę, drugą pozostawiając rozwartą (przez podłączenie jednej cewki sprawność głośnika spadnie ale zastosowana obudowa zrekompensuje to z nawiązką - podobno wg misiomora z adiostereo). Na razie jest to teoria a praktyka ją zweryfikuje jak tylko dorwę w swoje rączki obudowę (w trakcie budowy).

Skomentuj

Panowie? Nikt mi nie pomoże? :sad: Napęd? Podpowiedzcie coś...

Skomentuj

Czaruję...
          X