Ja również:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przedwzmacniacz na tl072 i lekka przerobka
Collapse
X
-
Jak ktoś chce moge zmontować na zamowienie uniwersalna barwe dzwieku hi-end projektu bodo_Z z audio stereo"RE.BA.TON" na dowolnym układzie opa,badź ad cena w zalezności od układu od 120 zl w zwyż moge pokazać zdjecia takiej barwy z audio stereo(na szybkich diodach kondensatorach wima i panasonic) posiadam jedna płytke z zamownia cena 140 z zwyż-wzaleności również od układu
[ Dodano: 2009-09-16, 13:56 ]
Co do projektów Irka,Irek może komuś podesłać na poczte a ten ktoś może umieścić na ogólno dostepny serwer i umuścilby na forum tylko linki
Skomentuj
-
Na razie to sie tylko wszyscy pytaja. A barwe to trzeba przetestowac dobrac zakresy regulacji warianty zasilania. Do puki ktos sprytny tego nie zrobi i nie powstanie ostateczna wersja ukladu to ja nie bede udostepniac dokumentacji ogolu bo potem beda same problemy. Wiec na razie kto chce to na maila wysylam.
Skomentuj
-
Re: Przedwzmacniacz na tl072 i lekka przerobka
Zamieszczone przez dado00witam
znalazłem sobie przedwzmacniacz zrobiony na tl072 (http://odsiebie.com/pokaz/5473803---e419.html)
i teraz chciałbym pozbyć się balansu bo do niczego mi niepotrzebny
oraz chciałbym dodać kontur ( z przełącznikiem jak to w starych zacnych unitrach było)
czy mógłby ktoś przeprojektować mi ta płytkę ?
Kontur załączany zrób w pająku na przełączniku isostat.
W końcu to tylko 2 rezystory i 2 kondensatory na kanał.
Dobry schemat masz w wątku:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=985022
- ten drugi poprawiony na czerwono !
Skomentuj
-
witam ponownie :)
w końcu zrobiłem ten przedwzmacniacz zgodnie z orginalnym projektem
ale mam mały problem
potencjometr balansu (wstawiłem telpod 2x47k ohm M+N 85-06) wariuje :)
jak jest na środku to słychać tylko prawą kolumnę
jak jest w prawo to słychać tylko prawą kolumnę
a jak jest w lewo to słychać tylko lewą kolumnę ale ciszej
ma ktoś jakiś pomysł ( może to jest logarytmiczny potencjometr ??) powinien być liniowy
Skomentuj
Skomentuj