Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z uruchomieniem subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z uruchomieniem subwoofera

Witam,

Czytam to form już długi czas ale skoro to mój pierwszy post, to witam wszystkich.

Problem jest taki: subwoofer na sls10 w zamkniętej obudowie ok 50l, panel 300W (wiem trochę za duży) z allegro. Po podłączeniu słychać lekki szum (taki jakbyśmy odkręcili ma maxa głośność), na jakikolwiek sygnał reaguje "strzałem" z głośnika i załącza się zabezpieczenie (miga dioda CLIP). Powyższe występuje niezależnie od ustawienia głośności panela oraz wyjścia amplitunera (subwoofer out, L/R preout). W sumie wygląda to jakby wzmacniacz był cały czas rozkręcony na maxa, może coś z potencjometrem? Jakiś inne powody takiego zachowania?

pewnie nie umiałes podłączyć wszystkiego dobrze, sprawdź wszystko teraz.

Sprawdź wejscie sygnału do wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mix44
      panel 300W (wiem trochę za duży) z allegro.
      Nowka czy uzywany zlom?

Skomentuj

Nówka, napisałem do sprzedawcy ale na razie cisza :neutral: A szkoda bo wzmacniacz wygląda na solidną konstrukcję. To już problem z drugim egzemplarzem (w pierwszym był problem z automatycznym załączaniem). Wizualnie nie widać uszkodzeń, mocowania przewodów pozalewane jakąś masą, więc nie sądzę aby coś mu się stało w transporcie. Sprawdziłem głośnik, źródło sygnału i skończyły mi się pomysły.

Skomentuj

tak, OT
          podaj link do tej aukcji jesli jeszcze jest

Skomentuj

Niestety nie ma już tej aukcji (minęło trochę czasu od zakupu bo zeszło mi się ze skrzynią).

Skomentuj

Czaruję...
            X