Witam jak w temacie spaliła mi się jedna końcówka holtona 200 w moim wzmacniaczu.
Spaliły się 3/4 mosfety i moje pytanie brzmi czy coś jeszcze mogło się spalić?
Np. te BC546, MJE340, MJE350 i BD139?
Na wyjściu musiało się pokazać napięcie stałe ponieważ mój układ zabezpieczenia głośników znakomicie zadziałał i odciął kolumnę, po za tym spaliły się jeszcze obydwa 6A bezpieczniki na holtonie.
Kondensatory i rezystory wyglądają na całe.
[ Dodano: 2009-09-27, 15:13 ]
Mam jeszcze pytanie czy to mogło być poprzez to, że nie było prawe nic pasty termo przewodzącej na podkładkach mikowych?
Radiator po przepaleniu jak dotknąłem to by tak na oko z 2 razy cieplejszy od tego działającego kanału a sam wzmacniacz grał tak z 10 minut i to dosyć cicho.
Spaliły się 3/4 mosfety i moje pytanie brzmi czy coś jeszcze mogło się spalić?
Np. te BC546, MJE340, MJE350 i BD139?
Na wyjściu musiało się pokazać napięcie stałe ponieważ mój układ zabezpieczenia głośników znakomicie zadziałał i odciął kolumnę, po za tym spaliły się jeszcze obydwa 6A bezpieczniki na holtonie.
Kondensatory i rezystory wyglądają na całe.
[ Dodano: 2009-09-27, 15:13 ]
Mam jeszcze pytanie czy to mogło być poprzez to, że nie było prawe nic pasty termo przewodzącej na podkładkach mikowych?
Radiator po przepaleniu jak dotknąłem to by tak na oko z 2 razy cieplejszy od tego działającego kanału a sam wzmacniacz grał tak z 10 minut i to dosyć cicho.
Skomentuj