Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosze o pomoc Pilnie! TDA7294 - zasilacz do tego!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prosze mi napisać jaki mam zastosować zasilacz do tego wzmacniacza... prosił bym pilnie o odp. ponieważ rano jade kupić cześci...

Prosze podajcie mi czesci tak jak mam powiedziec w sklepie... jakies schematy mile widziane...

To wzmacniacz: http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=2359
    Glosniki to 20/80/2

Jesli jeszce czegos brakuje to piszcie... odrazu odpisze!

Dzieki!

trafo 150VA zależy jaki głośnik jak 4Ohm to weź 2x24V jak 8 Ohm to 2x28V mostek jakies 25A i 2 kondzioły po 10000. Pozdro

Skomentuj

Kondzioły weź na 63V i 105st. C

Skomentuj

no i jeszcze bezpieczniki trzeba dobrać i jakieś solidne przewody

Skomentuj

Daj kondzie 6800 powinno styknoć.

Skomentuj

Wystarczy 2x4700uF 50V 85stopni i mostek prostowniczy 6A.
            Mostki 25A to sie stosuje do wzmakow 2x500W!!!

Skomentuj

irek mądrze gada :).Mostek 6-8A wystarczy w 1000%.Trafko możesz wziąść z odzysku np TS120/13 po WS442...Zaoszczędzisz :).

Skomentuj

irek, ..no moze z tym mostkiem to mnie troche poniosło ...to pewnie przez ten pa300 co mi po głowie łazi

Skomentuj

Super!! Dzieki za odpowiedzi... ale chyba sie pospieszylem i juz kupilem... mostek 25a... kondonki 10000uF 105c 50v ... trafo 200 2x28v

i juz poskladalem... i odziwo dziala - narazie na sucho.. :)

teraz pytanie mam... gdzie mam wstawic reszte czesci... o ktorych pisaliscie jak ja skladalem zasilacz... gdzie wstawic bezpiecfzniki itp...????????????????

ps. daje mi prad z + i - 80V+ nawet sporo + ale mniej niż 97 :)

co wy na to?

Skomentuj

Rozumiem ze dopiero złozyłeś sam zasilacz i nie podłączałeś kości TDi :)
                    Chwila prawdy będzie wtedy jak podłączysz to zasilanie do swojego TDi :)
                    Mi takie jedno wywaliło juz przy 2x24 zmiennego (własnie z trafa od tego WueSa, co go ALTON polecał - swoją drogą solidne trafo i kupić je można z demobilu za niewielkie pieniądze)

Skomentuj

irek-> a co z prądem udarowym w toriodiach? może jednak trohe zapasu?

Skomentuj

No wlasnie - przy starcie ladowane sa kondensatory i to dosc duzym pradem... Moze to bardzo krotka chwila, ale chyba nie warto ryzykowac... Optymalnie mostek powinien miec 2 do 4 razy prad wiekszy niz pobiera urzadzenie...

Skomentuj

Prad udarowy w toroidach jest w uzwojeniu pierwotnym przy wlaczaniu trafa do sieci.
                          Typowy mostek prostowniczy 6A ma prad impulsowy zedu 100A!!! Za malo??
                          Od lat w firmie stosujemy do 200W wzmakow scalone mostki prostownicze 6A i zadnych problemow z nimi nie bylo. A do wiekszych wzmakow 2*200-2*500W wystarczy jeden mostek 25A.
                          Oczywiscie jak ktos chce to niech do wzmaka 70W na TDA kupi sobie mostek 25A ale jak bedzie robil wzmaka 700W to niech bedzie konsekwentny i kupi mostek 250A! I mocno sie zdziwi jak zobaczy cene takiego.

Skomentuj

Widze irek ze Ty takze nie lubisz strzelac do komara z armaty:-)
                            Pozdrawiam

Skomentuj

irek ma 100% racji.Przesadzacie z trafami do TDA p[odając żeby dawali po 200W.Kondensatory 10 000uF na szyne jest lekko przesadne.O mostkach powiedział IREK.

Skomentuj

Czaruję...
                              X