Produkcja - znana wszystkim dobrze firma "Manta"... Głownie z tytułu plastikowych pierdziaw do kompa i innego gówniatego sprzętu i akcesorii do kompa...
Dziwi mnie trochę, że przy takich tematach nikt nie napiszę swojej opinii tylko rzuca link do innego forum.
Wielokrotnie zakładając podobny temat liczyłem, że usłyszę opinie osób obecnych na TYM forum, a nie link do innego. Powodów jest wiele np.: wiedza, doświadczenie i zaufanie jakie się nabywa do ludzi z forum.
A komentarze typu:
Zamieszczone przez Bubles
google nie gryzie, google to Twój przyjaciel. Taki wujaszek dobra-rada. Pamiętaj
po prostu są śmieszne.
Może kolega chciał dowiedzieć się opinii np.: kolegi Pawła S. (to tylko przykład, mam nadzieje, że Paweł nie będzie miał mi tego za złe), jak również przy okazji opinii innych.
A jak ktoś nie słyszał, nie ma zdania to nie piszę.
Do tematu:
Raz dane mi było posłuchać tego typu wynalazek z tym, że była to Manta V5.
Byłem zaskoczony jak to może zagrać. Było ciekawie, nie wiele konstrukcji lampowych słyszałem więc za bardzo nie mam do czego porównać.
Po odsłuchach (niestety) w sklepie tego sprzętu sam trochę poczytałem na ten temat i nadal rozważam opcję kupna tego wzmacniacza.
Sam teraz zasugeruje się opinią innych, na AS pisali że po wymianie lamp na rosyjskie NOS'y to pudełko potrafi jeszcze lepiej zagrać.
Głośniki w monitorach są produkcją duńskiej Vify, tylko w zwrotnicy są elektrolity i przydała by się wymiana na ciut lepsze kondensatory.
Dodatkowym aspektem przemawiającym na plus za V5 jest cena.
Idąc dalej tym tropem zestaw V7 ma byc wyższym model od V5, więc w samej teorii powinien być lepszy.
Dziwi mnie trochę, że przy takich tematach nikt nie napiszę swojej opinii tylko rzuca link do innego forum.
Wielokrotnie zakładając podobny temat liczyłem, że usłyszę opinie osób obecnych na TYM forum, a nie link do innego. Powodów jest wiele np.: wiedza, doświadczenie i zaufanie jakie się nabywa do ludzi z forum.
A komentarze typu:
Zamieszczone przez Bubles
google nie gryzie, google to Twój przyjaciel. Taki wujaszek dobra-rada. Pamiętaj
po prostu są śmieszne.
Może kolega chciał dowiedzieć się opinii np.: kolegi Pawła S. (to tylko przykład, mam nadzieje, że Paweł nie będzie miał mi tego za złe), jak również przy okazji opinii innych.
A jak ktoś nie słyszał, nie ma zdania to nie piszę.
Do tematu:
Raz dane mi było posłuchać tego typu wynalazek z tym, że była to Manta V5.
Byłem zaskoczony jak to może zagrać. Było ciekawie, nie wiele konstrukcji lampowych słyszałem więc za bardzo nie mam do czego porównać.
Po odsłuchach (niestety) w sklepie tego sprzętu sam trochę poczytałem na ten temat i nadal rozważam opcję kupna tego wzmacniacza.
Sam teraz zasugeruje się opinią innych, na AS pisali że po wymianie lamp na rosyjskie NOS'y to pudełko potrafi jeszcze lepiej zagrać.
Głośniki w monitorach są produkcją duńskiej Vify, tylko w zwrotnicy są elektrolity i przydała by się wymiana na ciut lepsze kondensatory.
Dodatkowym aspektem przemawiającym na plus za V5 jest cena.
Idąc dalej tym tropem zestaw V7 ma byc wyższym model od V5, więc w samej teorii powinien być lepszy.
Bo w wiekszosci tutaj siedza ignoranci, ktorzy wola syma poskładac niz uwierzyc ze chinska manta zagra przyzwoicie.
Sam troche mialem doczynienia z owa manta, i przyznam sobie ze naprawde do sypialni na dlugie pozne wieczory w sam raz, Jednakoz opchnąłem ja i zaciągnąłem z chin inną hybrydę: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14850
Moze jakosc elementow nie pierwsza klasa, ale koncowy efekt zaskakuje.
Pozwole sobie stwierdzic ze w moim odczuciu owa manta grala lepiej niz klony totem mite+ używany wzmak denona (nie pamietam modelu ale cos za 250zł)
Pzdr
nie wiem jak te lampki ale mialem z tej firmy dvd jak i moj kuzyn tylko inny model. I co z tego ze czytal praktycznie wszystkie formaty filmow jak to tylko jednorazowka :evil:
Nie wiem jak teraz produkty tej firmy bo to bylo rok temu ale nikt mnie juz nie przekona ze firma manta robi dobre produkty :evil:
nie wiem jak te lampki ale mialem z tej firmy dvd jak i moj kuzyn tylko inny model. I co z tego ze czytal praktycznie wszystkie formaty filmow jak to tylko jednorazowka :evil:
Nie wiem jak teraz produkty tej firmy bo to bylo rok temu ale nikt mnie juz nie przekona ze firma manta robi dobre produkty :evil:
Firma manta nie robi ich tylko sygnuje swoim logiem chinski sprzet ktory zalewa nasz rynek, w wiekszosci to tandeta ale niektory sprzet zbiera pochlebne opinie nawet na forum audiovoodo (audiostereo:P) wiec twoje uprzedzenia co do (swoja droga manta emperor 3 to genialny odtwarzacz w swojej cenie) firmy sa tu naj mniej istotne.
Poszukaj chinskich lampek za pare tys na allegro, firm "krzak"..i tez popsiocz, ale pierw moze kup cos i odsłuchaj ok?
Skomentuj