Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

filtr górnoprzepustowy do estradowek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

filtr górnoprzepustowy do estradowek

kiedys ktos mi dal taki "schemat" :)(rysunek nizej), co o tym sadzicie? nadaje sie do Eminence Gamma 15'+APT150?. bo chce zamowic czesci jezeli to jest ok. a moze macie lepszy pomysl na filtr do tego glosnika?
    Pozdrawiam
    Grzesiek
    Załączone pliki

Moze byc ale zarowka jest za slaba daj 50W+55W 24V wlokna w szereg i bedzie ok. Ten gwizdek tonsila jest dosc mocny. Pozostaje jeszcze problem fazy.

Skomentuj

jaki problem fazy? czy odwracac je czy nie? ;/. no nad tym sie nie zastanawialem, musze znalesc konstruktora i sie zapytac :). czyli mowisz ze te cewka i kondensator beda ok.? bo to jest na rpawde dyplomowa i wole zeby sie nie spalilo np. przy oddawaniu sprzetu .

[ Dodano: 2004-11-22, 18:38 ]
      wracam do tematu :).
      jakiej gubosci drut do cewek sie powinno9 sposowac? ;/ chodzi o kolumny estradowe, bo z tego co czytalem, no to do "zwyklych" kolumn domowych daje sie w miare cienki drut do wysokotonowego ( ok 7mm), a jak to jest przy estradowkach? bo wlasnie chce zamowic czesci, no i nie wiem jaka wziasc cewke ;/, pewnie najlepiej by bylo tasmowa , no ale mnie nie stac, ani szkoly dla ktorej to robie :).
      no i co z tymi fazami? trzeba odwracac?? a co do zarowek? co myslicie? dac takie jakie dal projektant filtra, czy tak jak ktos tutaj mowil?
      Pozdrawiam
      Grzesiek

Skomentuj

Czaruję...
      X