Witam. W moim wzmaku Pioneer 705R zaczyna szwankować selektor wejść. Psiknąłem mu preparatu do styków. Nie bardzo pomogło. Chodzi o to, że czasami ginie mi albo zaczyna pierdzieć prawy kanał. Jak pokręcę gałką selektora i spowrotem wrucę na CD to zaczyna grać normalnie. Gdzie można kupić taki selektor?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pioneer 705R- selektor wejść
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lars233Chodzi o to, że czasami ginie mi albo zaczyna pierdzieć prawy kanał. Jak pokręcę gałką selektora i spowrotem wrucę na CD to zaczyna grać normalnie.
Zamieszczone przez lars233Dzięki pcfreax Zadzwonię do tego serwisu z Poznania. Możę mi ściągną taki selektor.
Skomentuj
-
ja mieszkam w Białymstoku, mam Pioneera A-503R kupiłem na allegro za 350zł i okazało się że ten pier.. selektor dokładnie tak samo szwankuje, to podobno typowa wada pionków- ten alpsopodobny silniczkiem napędzany selektor
tu w Białymstoku naprawili selektor w autoryzowanym serwisie za 170zł ponad połowa ceny z allegro.. :evil:
(Białystok
Sanserwis
ul. Warszawska 79
15-201
(0-85) 732-56-89 san(małpa)bravo.rsi.com.pl
Bernard Karpowicz )
ale na razie jest OK, rozebrali wyczyścili ten agregacik..
kiedyś myślałem czy nie olać selektora i zrobić jakieś jedno wejście liniowe i tyle- jakieś obejście
no cóż, współczuję..
a swoją drogą kto wymyślił ten silniczkiem pędzony przełacznik, nie lepsze by były przekażniki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toma085teraz mam denona i znowu się zaczyna co za plaga.
a swoją drogą kto wymyślił ten silniczkiem pędzony przełacznik, nie lepsze by były przekażniki
Mozna i tak i tak.
Skomentuj
-
gdzieś tu są schematy a wręcz serwisówki pionków, inkrrryminowanych..:
http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=8445&p=15#k
u mnie po tym jak w w/w serwisie rozebrano i przeczyszczono ten sk..ski selektor wszystko odpukać jest OK
ale jak coś znów.. to planuję zrobić coś takiego, odciąć drugie wejście tape i dolutować tam wyjście z selektora na amp, o ile to mozliwe..
Skomentuj
-
Dostałem się dzisiaj do tego ustrojstwa. Nie odważyłem się tego rozbierać, ale zauważyłem że plastikową obudowę ten separator ma złożoną z dwóch elementów. Między te elementy udało mi się włożyć nożyk i przez powstałą szczelinę psikałem jakiś niemiecki preparat do styków. Tak kilka razy zrobiłem na całym obwodzie obudowy. Psikałem obficie ile się dało. Potem kręciłem gałką przez kilka minut. Wysuszyłem, złożyłem. Sprzęt gra cicho (przy cichym graniu najcześciej mi się działy te hece) już ponad dwie godziny i jak na razie jest OK. Widać coś pomogło. A serwis z Poznania jak na razie nie raczył odpowiedzieć na mojego meila.
Skomentuj
-
K....wa :evil: ja dzisiaj się wziołem za selektor w moim Denku i kiedy już po wielkich wysiłkach i prawie rozwalemiu całego wzmaka udało się go rozebrać i wyczyścić bo był bardzo zabrudzony delikatnie przetarłem drobnym papierkiem złożyłem i ku mojemu zdziwieniu gra normalnie ale klapicha coś spiepszyłem jak ustawię selektor na CD to gra lewy kanał a jak na Tuner to prawy ale się wściekłem że już dziś sobie odpuściłem rozbiurkę bo bym go chyba rozwalił w mak jak by coś znowu nie wyszło.
Skomentuj
Skomentuj