Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stabilizator symetryczny altron al-05

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szymek18, totalne bzdury Ci nagadał. Widać, że nie ma zielonego pojęcia jak działa stabilizator. Akurat to Ty miałeś rację.

Skomentuj

Wylutuj wszystkie diody prostownika i zrob zdjecie plytki to Ci dorysuje jak je wlutowac na nowo. Z tego trafa osiagniesz stabilizowane +-12V.

Skomentuj

El_liero raczej chyba nie wypada podawać jego nicka, chociaż z drugiej str forumowicze powinni wiedzieć i uważać na takich ludzi, ja już przez niego straciłem parę groszy. Powinny być punkty dla tych co pomogli i dla tych co szkodzą ale już minusowe.
        Dzięki irek, postaram się jutro wylutować diody i wstawić zdjęcie, bo dzisiaj po pracy to już nie mam siły. Mówisz o trafie 2x 19v tak? nie wiem tylko jakiej jest mocy, ale chyba najważniejszy jest pobór prądu urządzenia podłączonego do zasilacza(tak mi się wydaje), reszta najwyżej będzie niewykorzystana

Skomentuj

bedzie dzialac z tego trafa 2x9V.

Skomentuj

irek, nie wiem czy chodziło Ci o takie zdjęcia jakie zrobiłem, jeżeli nie o takie to poprawie. Wylutowałem tylko diody i zrobiłem zdjęcie ścieżek i str montażowej. Dobrze jakby poszło na tym trafie 2x9v.

Skomentuj

Zrob tak jak na zalaczonych zdjeciach.
              Załączone pliki

Skomentuj

irek WIELKIE DZIĘKI!!! :grin: stabilizator działa i nic się nie grzeje, nie wiem jak będzie z obciążeniem czy będą potrzebne radiatory ale to już wyjdzie po podłączeniu wszystkiego, niestety chyba jeden stabilizator jest trafiony ponieważ ma ponad 10v a drugi prawie 12v, ale myślę że nawet 10 wystarczy do filtra. Sorry że odp po takim czasie ale nie miałem dostępu do stabilizatora i kompa przez kilka dni

Skomentuj

Ujemny stabilizator bez obciazenia moze miec dziwne napiecie na wyjsciu.
                  Zmierz napiecia przed stabilizatorami.

Skomentuj

Ta firma to jakieś SCI-FI.
                    Kupiłem sobie u nich filtr do subwoofera jakiś czas temu i był tam problem podobny do tego tutaj.

W sensie sekcja zasialania była jakaś "dziwna", tak jakby pod dwa nie zależne uzwojenia czy coś w ten deseń.... i do tego drogo.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zmierzyłem napięcie przed stabilizatorami i waha się między 28-29v, a za jest już tak jak pisałem dokładnie -9,78v i 11,87v.

Skomentuj

No to wejsciowe jest ok, tylko te -9,78V jest dziwne.

Skomentuj

Czaruję...
                        X