Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

panel do subwoofera STX S-300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panel do subwoofera STX S-300

Witam serdecznie.

Mam takie pytanie, czy jeśli zakupię wzmacniacz do subwoofera stx s-300, to czy będę mógł go podłączyć pod normalny wzmacniacz stereo bez wyjścia na subwoofer? Nie widzę w tym wzmacniaczu wejść wysokopoziomowych, stąd moje pytanie. Czy istnieje jakiś sposób, żeby podłączyć ten panel pod wzmacniacz stereo? W tej chwili raczej nie ma innych opcji wyboru panelu do subwoofera w cenach około 350,-

Zamieszczone przez skal_ar
    Nie widzę w tym wzmacniaczu wejść wysokopoziomowych, stąd moje pytanie. Czy istnieje jakiś sposób, żeby podłączyć ten panel pod wzmacniacz stereo?
    Sam odpowiadasz sobie na pytania. Zamiast zakładać nowy temat poszukałbyś nawet na googlach "wejście wysokopoziomowe z sumatorem".

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
      Sam odpowiadasz sobie na pytania. Zamiast zakładać nowy temat poszukałbyś nawet na googlach "wejście wysokopoziomowe z sumatorem".
      Zamieszczone przez skal_ar
      Czy istnieje jakiś sposób, żeby podłączyć ten panel pod wzmacniacz stereo?
      Nie kolego, na to pytanie sobie sam nie odpowiedziałem, dlatego założyłem nowy temat. To, że ty się znasz na elektronice, to nie znaczy, że ja też muszę. Wydawało mi się, że od tego jest to forum, żeby pytać.

Znalazłem taki schemat w necie:
      [/URL] [/IMG]

Czy takie coś powinienem zrobić, żeby podłączyć ten panel?

Skomentuj

Sposób istnieje. Musisz złożyć dzielnik napięcia, który przetworzy sygnał wysokopoziomowy na niskopoziomowy, a następnie podać ten sygnał stereo na sumator (opis w temacie: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...=asc&start=100 . Czytaj końcowe wpisy).

Skomentuj

a czy taki sposób jaki jest pokazany na wklejonym przeze mnie schemacie będzie dobry?

Skomentuj

wpakuj tam jeszcze jakis potek do regulacji zebys nie mial przesterow na wejscu

Skomentuj

Zamieszczone przez caras
              wpakuj tam jeszcze jakis potek do regulacji zebys nie mial przesterow na wejscu
              Nie wiem czy dobrze rozumiem. Mam go umieścić za tymi rezystorami prawda? Czyli bezpośrednio przed wtyczką?

Skomentuj

czy za R czy przed wtyczka to wyjdzie na to samo ale chodzi o to zebys nie mmial przesteru na wejsciu

Skomentuj

OK. Dzięki wielkie. Pozostaje mi tylko kupić ten panel i wypróbować suba :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X