Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zasilacz warsztatowy
Collapse
X
-
więc tak: nie wliczając w cene trafa, to możesz zrobić dobry zasilacz za 50zł.
Ale t o, co podałeś, to już nie taki byle jaki sprzęt.
70% młodych elektroników próbuje ( bo to w 90% próba) zrobić układy z chęci tworzenia. Bo jakie to uczucie zrobić zasilacz? Bezcenne..... ( znam to z autopsji)
Ale rozsądny elektronik doleci kupno zasilacza. No chyba, że masz trafo i mało kasy, to polecam zrobić samemu. Taki moje zdanie. mam nadzieje, że nie zostanę ukamieniowany.
-
jak kupny to ten:
DF1730SB3A Zasilacz laboratoryjny
www.ndn.com.pl
i nawet do 250zł chyba nie zrobisz takiego :o
Skomentuj
-
Ten jest jeszcze ciekawy.
Sam się zastanawiam. Ale bym brał wersję 3A, bo nie widzę potrzeby 5A
https://ndn.com.pl/zasilacze-laborat...05s-atten.html
Skomentuj
-
Kup chiński stabilizator za 4zł 1.25-30V do 3A podlutuj pod spód miedzianą blaszkę, nią przykręć to radiatora (nie będziesz tego robił podczas gdy na scalaku wydzieli się mniej niż 2W, sprawność z tego co pamietam ok 90Wyprowadź potek na front, jakieś trafo, kondek i masz zasilacz
Według mnie zasilacze "grzałkowe" już nie powinny istnieć.
Najlepszym rozwiązaniem jakość / cena / funkcjonalność, jest modyfikacja zasilacza atx masz komplet zabezpieczeń oraz fajne prądy wyjściowe, z tym że napięcie max to 24V..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaKup chiński stabilizator za 4zł 1.25-30V do 3A podlutuj pod spód miedzianą blaszkę, nią przykręć to radiatora (nie będziesz tego robił podczas gdy na scalaku wydzieli się mniej niż 2W, sprawność z tego co pamietam ok 90Wyprowadź potek na front, jakieś trafo, kondek i masz zasilacz
Według mnie zasilacze "grzałkowe" już nie powinny istnieć.
L.
Skomentuj
-
Mi sie wydaje ze lepiej chyba jednak zrobic samemu w celu edukacyjnym, zeby po prostu wiedziec jak to mniej wiecej dziala.
Ja mam zasilaczyk zrobiony z ladowarki od toshiby (chyba 19V) i do tego ukladzina z regulacja pradu/napiecia i sygnalizacja CC i CV.
Nauka nie idzie w las, a dodatkowa wiedza przydac sie moze.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez liop3 Zobacz postaTakie porady na DIY Audio... to trzeba mieć albo tupet albo brak pojęcia.
L.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaMi sie wydaje ze lepiej chyba jednak zrobic samemu w celu edukacyjnym, zeby po prostu wiedziec jak to mniej wiecej dziala.
Ja mam zasilaczyk zrobiony z ladowarki od toshiby (chyba 19V) i do tego ukladzina z regulacja pradu/napiecia i sygnalizacja CC i CV.
Nauka nie idzie w las, a dodatkowa wiedza przydac sie moze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaTen jest jeszcze ciekawy.
Sam się zastanawiam. Ale bym brał wersję 3A, bo nie widzę potrzeby 5A
https://ndn.com.pl/zasilacze-laborat...05s-atten.html
Wyświetlacz LCD ?!
Gdzie poziom tętnień itp?
W plikach do pobrania już jest dobrze wyświetlacz LED no i widzę, ze jest wersja 3A.
Skomentuj
Skomentuj