Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odchudzenie Wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odchudzenie Wzmacniacza

Witam posiadam wzmacniacz Pioneer i dobudować do niego bym chciał dodatkowy kanał do subwoofera.Wzmacniacz ma wbudowane 2 kieszenie na kasety i teraz sie pojawia pytanie czy jeżeli wybebesze te wszystkie mechanizmy i płytke odpowiedzialną za modul kaset to wzmacniacz będzie działał normalnie?Wydaje mi się,że tak ale wole zapytac.Dzieki za rady...

Kolego tu nikt chyba z fusów nie wróży. Działać powinno jeśli zrobi się to odpowiednio. Podaj Model, a najlepiej poszukaj schemat o drazu.

Skomentuj

Schemat a to dobry żart znajdz cokolwiek po polsku na temat tego wzmacniacza.... Model DECK Amplifier-Z73 Pochodzenie Holandia,dużo żeczy fajnych można tam dorwać za grosze.... :)

Skomentuj

Ehh kolego schemat to tylko symbole, które są ogólno stosowane, więc jak mają być nie po Polsku?

Skomentuj

Wiem,wiem zamieszałem sie troche....Tak czy tak nie ma nigdzie schematu :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
            Wiem,wiem zamieszałem sie troche....Tak czy tak nie ma nigdzie schematu :neutral:
            hmm Karol w sumie można powiedzieć, że jesteś nowy na forum a już zaliczasz wtopy
            wujek google znalazł wynik już w pierwszej 5

Skomentuj

Pół roku temu patrzyłem nic na ten temat nie było,myslałem,że nic sie nie zmieniło.

Skomentuj

w pierwszej piątce wyników angielskich są manuale z circutami, za bodajże 12$

Skomentuj

A co sądzisz o tym odchudzeniu go ? Będzie działał czy raczej nie ?

Skomentuj

nie wiem, w elektronice raczej buduje się modułowo, więc może działać
                    ale równie brak modułu może dla systemu oznaczać błąd

bez circuta 50/50

Skomentuj

wszystko bedzie dzialało, jak sie umie dobrze zrobić.

Skomentuj

jak możesz to zapodaj jakiesz szczegółowe fotki wnętrza to pomyślimy co z tym fantem zrobić :grin:

Skomentuj

Ciekaw czy starczy Ci miejsca żeby tam coś upchać, jeszcze z tego dodatkowego wzmacniacza trzeba jakoś ciepło odprowadzić.

Skomentuj

no i oczywiście chyba czy mocy z trafa starczy na ten wzmaczek

Skomentuj

Zamieszczone przez sebastian91
                              no i oczywiście chyba czy mocy z trafa starczy na ten wzmaczek
                              Mam zamiar zamontowac drugi trafo.Zdjecia wrzuce wieczorem.

[ Dodano: 2009-11-12, 19:33 ]
                              Cel osiągnięty :

A to co wybebeszyłem:

Powinnien się zmieścić transformator 600 Watt , 2x 2762 i filtr.

Skomentuj

Miejsca jest sporo więc spokojnie starczy na trafo 600W czy ja dobrze widze ze tam siedzi ekranowany traf.A na czym chcesz zrobić wzmak do tego suba :?:

Skomentuj

Mostek AVT2762 wymienie tranzystory na IRFP250 :) teraz własnie dostałem filtr do suba i próbuje go podpiąć pod tamto trafo ale nie wiem gdzie jest jakie napiecie....

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
                                    teraz własnie dostałem filtr do suba i próbuje go podpiąć pod tamto trafo ale nie wiem gdzie jest jakie napiecie....
                                    Karol1991, miernik masz wiec do roboty:P

Skomentuj

I jak znalazłeś napięcia :grin:

Skomentuj

Tak udało się lecz ne 125 jest na 35 V a ja mam 38.5 sprobuje podlaczyc moze sie nie spali.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X