Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wątpliwości przy zakupie wieży ELTA.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wątpliwości przy zakupie wieży ELTA.

Witam, mam problem, ponieważ zastanawiam się nad zakupem miniwieży firmy ELTA model 2577. Może ktoś posiada taką wieżę, lub miał okazję jej słuchać? Zastanawiam się ogólnie na produktem marki ELTA, czy jest firma w miarę solidna, myślę, że nie jest to ta klasa co np. Samsung, LG, czy Sony, ale chyba lepsza od całej rzeszy "krzaczków" z Chin czy mediona z allegro. Nie chodzi mi o super moc, mam taki zamysł, żeby postawić to na stoliku RTV i podłączyć do małego LCD 23', ponieważ ta miniwieża posiada DVD, którego obecnie nie mam.
    Przyciąga też cena, która waha się ok. 250 zł. Czy może polecacie coś w podobnej cenie, max. 300zł, co było by lepszym rozwiązaniem od tej ELTy? Pozdrawiam.

Najgorszy śrut jaki jest na świecie. Gorszy od clatronica nawet.

Skomentuj

heh, no co Ty ;/ a ja się napaliłem na to :) Dobrze, że zapytałem. Tak to wygląda:
      http://allegro.pl/item825357090_wiez...kart_wawa.html

Skomentuj

Nie są to jakieś kosmiczne pieniądze. Za taką cenę można wziąć. Co prawda istnieje ryzyko, że za pół roku wysiądzie laser, ale w tej cenie to kupisz tylko zwykłe dvd bez wzmacniacza i tunera.

Skomentuj

bart210 - akurat o laser się nie obawiam, bo filmy i muzykę na Pen drive albo kartę pamięci bym wrzucał no i mam na uwadze to, że podłączyłbym głośniki pod telewizorek, bo na pewno dałoby to lepszy efekt przy oglądaniu filmów, niż te wbudowane w TV.

Skomentuj

Zamieszczone przez cyna
            bo na pewno dałoby to lepszy efekt przy oglądaniu filmów, niż te wbudowane w TV.
            nie powiedzialbym ze to moze grac lepiej niz te szerokopasmowce z tv... :) a juz w ogole jak masz nowszej serii tv... :)

Skomentuj

Hmm, wymyśliłem jeszcze coś innego Trochę z nudów podłączyłem pod telewizor moje głośniki od komputera 2.1 Creative INSPIRE T3100 ( http://allegro.pl/item832095464_glos..._2_1_w_wa.html ) powiem szczerze, że zagrały jak na moje wymagania bardzo dobrze! prezentują się lepiej niż podłączone do komputera. Nie mam za to takiej pewności w przypadku tej ELTy. Do rzeczy, przeszukałem alledrogo w celu znalezienia jakiś Creative'ów (spokojnie pasowałyby mi 2.1, a co powiecie na temat 5.1? ma to jakiś sens?) i do tego odtwarzacza DVD, bo są z USB pod które mogę podłączyć pen drive i mam te same opcje co ta "biedna" wieża. I jak na razie cel nr. 1 dla mnie to:
              - odtwarzacz DVD z USB, HDMI + jakieś Creative'y 2.1 lub 5.1.
              Co Wy na to? Pozdro600!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez cyna
                Co Wy na to?
                nie jesteś ani trochę osłuchany, nie wiem czy masz jakieś wytyczne co do sprzętu, więc nie wiem czy jest sens Cie przekonywać do zrobienia czegoś diy co zagra :wink:

Skomentuj

cyna, jak krejtiwy tak się podobały, to lepiej pomyśl o jakimś prostym wzmaku stereo i równie prostych monitorkach na arn150...
                  Będziesz wniebowzięty.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    cyna, jak krejtiwy tak się podobały, to lepiej pomyśl o jakimś prostym wzmaku stereo i równie prostych monitorkach na arn150...
                    Będziesz wniebowzięty.
                    jestem za, cena niestety nie ta sama

jak dla mnie krejtiwy wogóle nie grają, zarówno karty, playery jak i "kolumny"

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                      jak dla mnie krejtiwy wogóle nie grają, zarówno karty, playery jak i "kolumny"
                      T20/T40 jedyne ciekawe.

Zamieszczone przez kaczortrex
                      jestem za, cena niestety nie ta sama
                      zależy

Skomentuj

Czaruję...
                      X