Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stabilizator napięcia symetrycznego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak na prawde to wystarczy Ci tranzystor, rezystor i zenerka.

W ukaldzie z LM-em tranzystor zapewnai wstepna stabilizacje a LM- dokaldna. Do mniej wymagajacych zastosowan w zupelnosci wystarczy sama zenerka lub plus tranzystor.

Skomentuj

raven1985, Twój układ działa złożyłem go wczoraj wszystko smigalo zabrałem sie za dorabianie radiatorów i już miałem testowac pod obciążeniem ale wystąpiły drobne komplikacje :razz: Dzisiaj będe próbować znowu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
        raven1985, Twój układ działa złożyłem go wczoraj wszystko smigalo zabrałem sie za dorabianie radiatorów i już miałem testowac pod obciążeniem ale wystąpiły drobne komplikacje :razz: Dzisiaj będe próbować znowu.
        Wiem że działa bo sam go stosuję :) Jak układ nie pobiera więcej niż kilkanaście mA radiatory nie są konieczne. (tranzystory mogą być gorące)
        Komplikację się zdarzają bo zwarcie na wy. jest dla tranzystora bardzo stresujące :twisted:

Skomentuj

Właśnie zauważyłem ze jak dużego prądu się nie pobiera to nawet nie są ciepłe ale dałem wrazie czego(jak bym coś chciał jeszcze do tego podlączyć).

[ Dodano: 2010-03-22, 22:33 ]
          Gdy podlączyłem do tego filtr z NE to radiatory od tranzystorów strasznie parzą :/

Skomentuj

Czaruję...
          X