Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SHARP SX-8800 Ktos widzial?? Slyszal??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SHARP SX-8800 Ktos widzial?? Slyszal??

Mam na oku ta oto końcówkę mocy http://allegro.pl/item834331176_shar...155w_15kg.html

I tutaj zaczynają się moje wątpliwości. Jest ktoś na forum kto wie jak to gra?? I czy warto się tym zainteresować??

o tych wzmacniaczach jest tak duzo ze jak wpiszesz w google jego nazwe to masz czytania na kilka dni ;]

siedza tam STK co maja ok 200W
    i nie mozna pod to podlaczy kolumn o mniejszej impedancji niz 8ohm :!:
    podlaczenie kolumn 4ohm spowoduje powolna smierc tego scalaka. a oryginalnego w sklepach juz nie kupisz (podroby szybko sie pala)

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
      I czy warto się tym zainteresować??
      zależy do czego go chcesz?
      Mam na oku ta oto końcówkę mocy http://allegro.pl/item834...1155w_15kg.html
      Cena wygórowana, chyba że to tylko dla przykładu

Skomentuj

No szukałem i nic sensownego nie znalazłem na temat jego grania

[ Dodano: 2009-11-30, 17:53 ]
        Tylko by pokazać o co mi konkretnie chodzi.
        Na razie chce tym napędzić trojdrogi na STX-ach a potem podpiąć pod to jakieś kolumny estradowe także na STX-ach bo planuje coś małego poskładać

Skomentuj

Na razie chce tym napędzić trojdrogi na STX-ach a potem podpiąć pod to jakieś kolumny estradowe także na STX-ach bo planuje coś małego poskładać
          do tego akurat sie nadaja

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            i nie mozna pod to podlaczy kolumn o mniejszej impedancji niz 8ohm
            mozna podlaczyc ale trzeba uwazac z moca.

Miałem, testowałem, 2x es300 podpiete pod to, dodam ze testowalem tez suba na tych es300 pod uniampem, i glebszy bas, lepszy,mocniejszy byl na tych stk. Nie mowie ze byl glosniejszy, odnosilem poprostu wrazenie ze dzwiek jest pełniejszy.

Teraz napedza ten sharp axx1515 u kolegi, i dziala, po prostu nie katuje.

Skomentuj

No tutaj nie byłoby problemu bo skoro to ma ok. 250 watt w 8 ohm to nie mam czym tego katować :lol: Tylko czy gra to ladnie i przyzwoicie?? I czy podepnę pod to dwie kolumny plus sub pasywny??

Skomentuj

maxxx222, to ma 2 kanały i jakies tam 2 jeszcze suroundy czy cos, z tym ze nie udalo mi sie tego odpalic i watpie by to byly osobne koncowki.

Skomentuj

Bo właśnie z tego co widziałem to ma 6 wyjść na kolumny. I tak myślałem by to kupić i nie pchać się w suba aktywnego tylko pod to podpiąć pasywnego dlatego pytam czy komuś się to udało :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                    glebszy bas, lepszy,mocniejszy byl na tych stk.
                    miałem wersję 7700 sharpa i też stwierdziłem że basik jest głęboki i ciepły, ogólnie większość wzmaków na stk które miałem wydawała się mieć cieplejszy dźwięk...

Skomentuj

a dla mnie bas z tego sharpa jest "pusty". W porównaniu do "malutkiego" denona pma-500V to niebo a ziemia na korzysc denona. Bas mocny i gleboki. takie jest moje zdanie. Kolega ma na sprzedaz ta koncowke.

Skomentuj

bufu4 to powiedz czy można podłączyć do tego kolumny stereo plus sub pasywny??

Skomentuj

podlaczyc zawsze mozna, ale czy to ma sens? odp brzmi nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                            mozna podlaczyc ale trzeba uwazac z moca.
                            tak, mozna i nawet normalnie bedzie to gralo... ale gwarantuje ze tym zabiegiem wydales wyrok na te STKi

Bo właśnie z tego co widziałem to ma 6 wyjść na kolumny
                            fronty A i B to przeciez to samo - tak wiec masz tylko 2 kanaly
                            a co do 3 kanalu to nie mam pojecia...

Skomentuj

Czyli nie wypali raczej to :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                siedza tam STK co maja ok 200W
                                Dokładnie STK4050 II
                                :wink:

Kumpel ma całą wieżę z serii 7700(razem z kolumnami). Szału nie robi, ale jako budżetowe granie daje radę(wieża praktycznie za friko).

Skomentuj

Czaruję...
                                X