Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Roznice w kanalach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Roznice w kanalach

Mam wzmacniacz azur 540a i jest pewien problem, otoz prawy kanal gra jakby troszke nieznacznie przytlumiony co moze byc tego przyczyna ? kiedys jeden kanal przestal grac i pokrecilem cos tam tymi potencjonometrami obok tranzystorow. lecz okazalo sie ze to kable nie laczy i teraz czy te potencjonometry moga byc przyczyna troszke roznej gry obu kanalow?

Zamieszczone przez sianes
    kiedys jeden kanal przestal grac i pokrecilem cos tam tymi potencjonometrami obok tranzystorow
    wiesz chociaż do czego służą? :???:
    Zamieszczone przez sianes
    czy te potencjonometry moga byc przyczyna troszke roznej gry obu kanalow?
    możliwe... możliwe też że potek od balansu lub głośności szwankuje...

Skomentuj

do regulaacji pradu spoczynkowego chyba chociaz spec od elektroniki ze mnie zaden

Skomentuj

do regulaacji pradu spoczynkowego chyba
        dokładnie, więc nie wiem po co kręciłeś nimi...

Skomentuj

jak to ustrojstwo ustawic zeby bylo ok? da rade w jakis prosty sposob czy to jakas wyzsza szkola jazdy?

Skomentuj

jak jeden kanał gra dobrze, to zmierz prąd spoczynkowy na tym kanale i później ustaw taki sam prąd na drugim kanale.

Skomentuj

w sumie to dwa graja dobrze tylko jeden jakby mniej ma wysokich tonow(np. gdy nic nie gra i odkrece gale na maksa to w jednym slychac szum a w drugim tez tylko wyraznie slabszy) czy prad spoczynkowy moze miec na to wplyw?

Skomentuj

Prad spoczynkowy nie ma na to wplywu.
                Jesli potek volume jest przed sama koncowka a roznica w szumie jest dopiero po odkreceniu volume na maksa to problem lezy w preampie albo gdzie po drodze.

Skomentuj

sianes, chyba najlepiej będzie oddać do serwisu. Na gwarancji jeszcze?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

niestety juz po gwarancji dodam tylko ze ww efekt na sluchawkach jest nie do wychwycenia

[ Dodano: 2009-12-03, 12:47 ]
                    rozwiazanie poblemu blache... jakis trefny kabel monitora

Skomentuj

Tak myslalem bo sluchawki sa zapewnie zasilane z wyjscia wzmacniacza.

Skomentuj

Czaruję...
                      X